Uitdagende zeilcondities tijdens eerste zeildag St-Barth Cata Cup 2014

De St-Barth Cata Cup 2014 is van start. Op de eerste racedag hadden de Formule 18 zeilers uitdagende zeilcondities. Met een bries van 15 tot 20 knopen en twee meter hoge golven lieten enkele zeilers deze dag voorbij gaan of moesten gedwongen afhaken als gevolg van schade. Het overgrote deel wist echter twee geweldige races te zeilen in de Caribische wateren. De strijd binnen de top 6 is inmiddels losgebarsten waar de Belgische Patrick Demesmaeker mogelijk zelfs kan meedingen voor een podiumplaats vandaag.

De dagwinnaar donderdag van de Design Affairs prijs waren Franck Cammas en teamgenoot Matthieu Vandame, op slechts 1 punt gevolgd door Morgan Lagravière en Arnaud Jarlegan.

De kersverse USA F18 kampioen Mike Easton zeilde een indrukwekkende 3e plaats samen met meervoudig F18 jeugd wereldkampioen Matthew Whitehead.

In 4e positie weten John Casey en Colin Page opnieuw stabiele races te zeilen. Tijdens het Amerikaanse F18 kampioenschap stonden ze al verrassend samen op het podium, dit team zeilt nu pas voor de tweede keer samen tijdens een groot evenement.

St-Barth Cata Cup

Voormalig F18 wereldkampioen Billy Besson zal vandaag aan de bak moeten samen met bemanning Marie Riou. Zij voelen de hete adem van de Belg Patrick Demesmaeker in hun nek en staan met een gelijk aantal punten (11) op de 4e en 5e plaats in het tussenklassement.

De condities voor vrijdag zijn vergelijkbaar met donderdag en zal weer voor een mooi spektakel gaan zorgen.

Foto’s: Pascal Alemany & Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: