Michel Kleinjans zet knappe prestatie neer in de Route du Rhum

Michel KleinjansOnze Belgische zeiler Michel Kleinjans heeft een knappe prestatie neergezet in de Route du Rhum. Ondanks een 8 uur durende tussenstop in Spanje eindigt hij op een 15de plaats en dat in een veld met 43 deelnemers. De Route du Rhum is een non-stop solo-zeilwedstrijd over de Atlantische Oceaan die elke vier jaar wordt gezeild vanuit Saint Malo richting Guadeloupe.

De race
Ter hoogte van Kaap Finistère ligt de zeiler nog mooi 8ste. Na zijn noodlanding in Spanje, valt hij terug naar een 31ste plaats. Bovendien wordt de Class 40 vloot door de weersomstandigheden rond Madeira in twee gesplitst. Ondanks al deze vertragingen doet Michel er met zijn Class 40 alles aan om terug in de running te komen.
In de eindsprint naar Guadeloupe wordt zijn 14de plaats op de valreep weggekaapt door Pierre-Yves Latrou.

Michel vertelt:
"De finish in Guadeloupe verliep op zijn zachtst uitgedrukt moeizaam, maar dat is hier dikwijls het geval. Ik werd bijna weggespoeld door de regen. Langs de andere kant had ik tijd om naar het landschap te kijken! Ik denk dat dit één van de langste rondingen van Guadeloupe is in de hele Class 40 vloot."

"De boot heeft het prima gedaan maar mijn tussenstop in Spanje heeft me veel plaatsen gekost. Vanaf het moment dat je de Route onderbreekt heb je totaal andere weersomstandigheden.

"Ik dacht een korte pit-stop te maken omwille van mijn gescheurde genua maar ik was zo moe dat ik vijf uur sliep in plaats van twee. Dan wordt het natuurlijk zeer moeilijk om vooraan in het veld te eindigen. Ik probeerde in te halen wat ik kon maar mijn concurrenten waren heel goed voorbereid. Deze klasse is zeer professioneel ... "

Na 19 dagen 6 uren en 36 seconden komt Michel Kleinjans aan in Guadeloupe op een 15de plaats.

Een knappe Belgische prestatie.
Proficiat!

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: