Frans offensief tijdens 2e dag St-Barth Cata Cup 2014

Franck Cammas en Matthew VandameOp de tweede dag van de St-Barth Cata Cup 2014 waren het de Franse Formule 18 zeilers die de dienst uitmaakten. Morgan Lagraviere en Arnaud Jarlegan hebben de hele vrijdag een gevecht geleverd met de Franck Cammas en Matthew Vandame (foto). Beide teams scoorden een paaltje en tweede plaats, maar uiteindelijk mochten Lagraviere/Jarlegan de dagzege op hun naam schrijven. Billy Besson en Marie Riou hadden een prima dag en eindigden op de derde plaats met twee 4de plaatsen.

De eerste race was voor velen een mooie race. In slechts 91 minuten was de eerste catamaran de finishlijn al gepasseerd. De omstandigheden op zee liepen dusdanig uiteen dat het op een strategisch spel uitliep.

Helaas haalde niet iedereen haalde de finish. Jacopo Bracco en Trip Burd verloren de strijd met een reuzenhaai die beide zwaarden in een klap wegvaagde.

Reuzenhaai breekt beide zwaardenBasking shark breekt beide zwaarden

Ook Mike Easton en Matthew Whitehead hadden pech. De heren lagen in eerste positie maar tot hun spinakerboom brak. Dankzij hulp en onderdelen aan de kant wisten zij wel de tweede race te zeilen met een 3e plaats als resultaat.

Dagwinnaar Morgan Lagraviere vertelt:

“Het was een mooie dag vandaag. Samen met Arnaud hadden we vandaag het prima naar ons zin op het water. Statistisch gezien hebben we vandaag een aantal mooie punten gescoord waarmee we het gat naar Franck Cammas hebben weten te verkleinen. We waren wel een beetje gefrustreerd aan het eind van de dag, we waren immers in leidende positie richting de finish. Een klein foutje aan het einde van de tweede race was genoeg voor Franck om voor ons te finishen."

Resultaten dag 2
1. Morgan LAGRAVIERE/Arnaud JARLEGAN (4 points)
2. Franck CAMMAS/Matthieu VANDAME (5 points)
3. Billy BESSON/Marie RIOU (12 points)
4. Erik MARIS/Jean-Christophe MOURNIAC (17 points)
5. James BAECKLER/Benjamin AMIOT (17 points)
6. Emmanuel BOULOGNE/ Vincent BOULOGNE (20 points)
7. John CASEY/Colin PAGE (22 points)
8. Frederic DUTHIL/Frederic MOREAU (29 points)
9. Patrick DEMESMAEKER/Olivier GAGLIANI (30 points)
10. Simone CARTOLARI/Maurizio STELLA (31 points)

Foto’s: Pascal Alemany & Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: