Billy Besson en Matthieu Vandame treden toe tot Phantom Sailing Team 2015

Met trots meldt Phantom International dat Billy Besson en Matthieu Vandame zijn toegetreden tot de Phantom Sailing Team voor het seizoen 2015. Besson en Vandame zijn zeer gerenommeerde topzeilers binnen de catamaranwereld. Samen met het huidige Flying Phantom team Gurvan Bontemps/Benjamin Amiot zullen zij volgend jaar de wereldwijd meerdere regatta’s gaan zeilen. Om deze aanwinst te vieren werd alvast een testvlucht gedaan in de wateren van Saint Malo (Frankrijk).

Zowel Besson als Vandame stonden afgelopen weekend nog op het podium in St. Barth. Beide zeilers hebben een bijzonder trackrecord. Billy Besson werd in 2013 Formule 18 wereldkampioen, tweede bij het internationale C-Klasse Catamaran kampioenschap en is inmiddels tweevoudig kampioen op de Olympische catamaran met teamgenoot Marie Riou. Vandame ging Besson el eens voor en werd in 2012 wereldkampioen in de Formule 18 klasse samen met Olivier Backes. Vandame heeft daarnaast veelvuldig bemand voor bekende schippers zoals Franck Cammas en François Gabart. Besson en Vandame zeilen niet alleen met elkaar. Beide komen elkaar ook veelvuldig tegen op de Olympische catamaran waar zij beiden strijden om het felbegeerde ticket naar Rio de Janeiro in 2016.

Billy Besson licht toe: “De Flying Phantom is een fantastische boot en volledig geoptimaliseerd. Dankzij de gebruikte technologieën voel je hoe de laatste editie van de America's Cup ons heeft geïnspireerd. Wat mij betreft hebben we hier te maken met de nieuwe generatie catamarans. Het gevoel wat je ervaart aan boord is goed. De catamaran is korter in vergelijking met een C-Class catamaran, maar de snelheid en stabiliteit zijn verbazingwekkend dankzij hij ontwerp van de zwaarden. Zelfs toen ik voor het eerst met de boot ging zeilen voelde het zeer comfortabel aan, alsof het mijn eigen boot was. 2015 gaat een belangrijk jaar worden. Veel boten zullen dan worden uitgeleverd en de nodige regatta’s staan in de planning.”

Matthieu Vandame vult aan: “Na de nodige vlieguren denk ik dat we aan het begin van een nieuwe evolutie van het zeilen staan. Een compleet nieuwe beleving om vliegend te kunnen zeilen. Ik ben in ieder geval blij dat het nu allemaal gebeurt en dat ik niet te oud ben om dit mee te mogen maken. Om dit dan ook nog eens met Billy te mogen doen is helemaal geweldig, hij is wat mij betreft de internationale belichaming van de catamaransport. Ieder vlieguur met Billy levert ons weer vooruitgang op met onze Flying Phantom. Ik kijk in ieder geval enorm uit om in 2015 deel te nemen aan de regatta’s, hopelijk voeren we dan de vloot aan.”

Tijdens de Paris Boat Show van 6 tot 14 december zal de Flying Phantom weer te bewonderen zijn. Tijdens dit evenement zal de Flying Phantom klasse evenementenkalender 2015 worden onthuld. Daarnaast zal er fantastisch nieuws voor jeugd zeilers worden onthuld.

Foto: © Alex Udin - Phantom International

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: