Morgan Lagraviere en Arnaud Jarlegan winnen de St-Barth Cata Cup 2014

Morgan Lagraviere en Arnaud JarleganMorgan Lagraviere en Arnaud Jarlegan mogen zich de nieuwe St-Barth Cata Cup kampioenen noemen. Met slechts twee punten verschil wisten zij de winnaars van vorig jaar, Franck Cammas/Matthieu Vandame, te verslaan. Billy Besson en Marie Riou zaten de hele week structureel in de top 5 en wisten uiteindelijk de derde plaats op het podium te bemachtigen.

De voorspellingen van onstuimige zeilomstandigheden op zondag kwamen uit. De eerste race werd dan ook noodgedwongen in het downwind rak afgebroken. Oorzaak: 30+ knopen wind. Een verstandig besluit van de wedstrijdleiding die de veiligheid van de deelnemers de hele week hoog in het vaandel had staan. De ruige condities zorgden wel voor interessante tactische keuzes, met name bij de leiders.

Velen hadden verwacht dat er een titanenstrijd tussen Cammas en Besson zou plaatsvinden, maar het waren Lagraviere/Jarlegan die er met de overwinning vandoor gingen dankzij hun zeer constante resultaten. Morgan licht toe:“ De spanning was tot en met de laatste race om te snijden. Het is enorm plezierig om uiteindelijk zo’n evenement te kunnen winnen wanneer je er zo hard voor hebt moeten knokken. Arnaud en ik hebben er in ieder geval veel plezier aan beleefd. Ik denk dat we de vruchten plukken van een goed geolied team, we kennen elkaar al lang en zeilen al vele jaren samen. Franck Cammas en Matthieu Vandame hebben het overigens erg goed gedaan en ons zeker niet makkelijk gemaakt. De laatste keer dat we tegen Franck zeilden wisten we niet van hem te winnen. Dit was onze revanche.”

Het Belgische zeilteam Demesmaeker/Gagliani kan ook terugkijken op een mooie zeilweek. Een podiumplaats zat er helaas niet in, maar ze wisten het de concurrentie de gehele week knap moeilijk te maken. Met een 7e plaats kunnen zij met opgeheven hoofd terug naar Knokke afreizen.

Eindklassement:
1. Morgan LAGRAVIERE/Arnaud JARLEGAN (6 punten)
2. Franck CAMMAS/Matthieu VANDAME (8 punten)
3. Billy BESSON/Marie RIOU (21 punten)
4. John CASEY/Colin PAGE (31 punten)
5. Emmanuel BOULOGNE/Vincent BOULOGNE (35 punten)
6. Erik MARIS/Jean-Christophe MOURNIAC (36 punten)
7. Patrick DEMESMAEKER/Olivier GAGLIANI (37 punten)
8. James BAECKLER/Benjamin AMIOT (38 punten)
9. Frederic DUTHIL/Frederic MOREAU (40 punten)
10. Anthony BOUEILH/Maxime LOISELLE (47 punten)

Foto’s: Pascal Alemany & Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: