Evi Van Acker als leider naar de Medal Race te Abu Dhabi (video)

Evi Van AckerBelgisch Olympisch laser zeilster Evi Van Acker gaat als leider de medal race in tijdens de ISAF Sailing WorldCup te Abu Dhabi. Evi won de zesde regatta en begint met één punt voorsprong aan de laatste regatta, daarin tellen de punten dubbel. Deze medal race staat morgen 10u lokale tijd in de planning (13u Benelux tijd). De wedstrijd is via live tracking te volgen en bekijk ook hier het interview met Evi net voor race 5 en 6 na Lees meer.

Emma Plasschaert heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de medal race. Plasschaert beleefde met een 13de en een 17de plaats een mindere laatste dag, en eindigt zo op de 14de plaats. Wannes van Laer kon zich ondanks een knappe 9de plaats in race 6 eveneens niet plaatsen voor de medal race in de laser standaard klasse.

De prestigieuze wereldbeker finale te Abu Dhabi is de eerste ooit georganiseerd door de Internationale Zeilbond ISAF. In elke olympische klasse krijgen de 20 beste boten de kans om te strijden voor een mooie prijzenpot. Van Belgische zijde doen Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Wannes Van Laer mee.

Volg de live tracking morgen zondag vanaf 13u Benelux tijd:
www.sailing.org/worldcup/multimedia/tracking.php

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: