Start 39ste editie Winterwedstrijden Drimmelen

winterwedstrijden DrimmelenZondagmorgen 2 november, de 39e editie van de Winterwedstrijden Drimmelen gaat met ruim 50 deelnemers van start. Nou ja winterwedstrijden, met 17 graden en een zuidelijke wind die tussen 12 en 22 knopen blies leek de Amer en het Hollands Diep meer op een zomerse zondag met achter elkaar aan varende watersporters.

Toch zorgde deze kamelenrace, of admiraalzeilen hoorde ik ook al zeggen voor een prachtige zeildag met zeer compacte uitslagen. Zowel in de eenheidsklassen (J-22 & Cork) als in de ORC en ongemeten klassen kwamen veel deelnemers binnen de minuut over de finish.

De winterwedstrijden in Drimmelen zijn een goede mix van een spannende zeilrace en veel gezelligheid op de wal in het clubhuis van WSV de Biesbosch. Sportiviteit en veiligheid staan hoog in het vaandel, zo is een reddingsvest voor elke opvarende verplicht en worden de vracht schepen en de deelnemers kundig uit elkaars buurt gehouden door een vrijwillige reddingsdienst.

Er waren in diverse klassen enkele “vroegstarters” die terugkeerden of zichzelf diskwalificeerden, veel meer had het protest comité niet te doen.
In de Cork 1720 klasse was de “ Abacadabra” in de tweede race ook een beetje te voortvarend van start gegaan en keerde terug om te herstarten. Hierdoor kwam hun dag resultaat, wat eerder met een paaltje ingezet was, behoorlijk onder druk te staan.

winterwedstrijden Drimmelen

De ORC beleefde een soort “Drimmelse J-Revival”, in deze klasse waren het de meer dan 20 jaar oude J-35 (Janboel) en J-33 (Jimp) die de prijzen weg kaapte.

In de prachtige vloot J-22 was “Ranger” oppermachtig met 2 paaltjes was hij Admiraal der zuidenwind.

Ook varen er drie klassen met ongemeten jachten mee in ook hier was de strijd ongemeen hard, op de Spirit 29 Bounty II kreeg Marc Sluimer een behoorlijk tikje met de giek tegen zijn hoofd, toch hoefde hij het strijd toneel niet vroegtijdig te verlaten.

Aan het eind van de middag volgde een gezellige prijsuitreiking met enkele mooie nautische gadgets ter beschikking gesteld door INSAILS.COM

Op 23 November is de volgende wedstrijd en daarna volgen er nog 6, mocht u zin hebben om toch nog mee te doen, dan maakt u nog steeds kans op de eind overwinning want u mag de 2 minste resultaten aftrekken.

Foto's: Renee Middelkoop
Uitslagen onderaan in de bijlagen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: