Bemanning Team Vestas Wind gered door lokale kustwacht

Team Vestas WindOm 01.45 uur (GMT +1) rapporteerde Team Vestas Wind, met de Nederlandse navigator Wouter Verbraak aan boord, aan het Volvo Ocean Race management dat alle negen bemanningsleden de boot veilig hadden verlaten. De twee reddingsvlotten waren geankerd aan een droog gedeelte van het rif, waar de bemanning op daglicht wachtte om aan boord te kunnen gaan van de RIB van de lokale kustwacht.

Om 04.00 uur (GMT +1) bevestigde Race Control dat de bemanning van Team Vestas Wind was gered en naar Ile du Sud was gebracht. Daar zijn een huis en enkele faciliteiten. Alle negen bemanningsleden zijn veilig en niemand raakte gewond.

Team Vestas Wind trok zich reeds terug uit de tweede etappe. Het team werkt momenteel samen met de Volvo Ocean Race aan de repatriëring van de bemanning en het bergen van de boot.

Team Alvimedica hoeft niet langer stand-by te liggen en zal de race naar Abu Dhabi hervatten.

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, reageert:
“Ik ben enorm opgelucht dat alle negen bemanningsleden nu ongeschonden in veiligheid zijn. Dat is altijd onze voornaamste prioriteit geweest vanaf het moment dat we hoorden over het aan de grond lopen van Team Vestas Wind.”

“Tegelijkertijd ben ik bedroefd dat dit schipper Chris Nicholson en zijn team is overkomen. Het is catastrofaal voor hen, de race en alle betrokkenen. We blijven Chris en zijn team steunen met wat komen gaat.”

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: