Michel Kleinjans heeft een bewogen nacht aan boord van Visit Brussels

Michel KleinjansMichel Kleinjans uit de kuip tijdens de Route de Rhum. "Ik zit hier tussen 2 buien, meer dan 30 knopen wind, nu 10 tot 12 knopen, golven van recht voor ... bang, bang. Na een al bij al probleemloze start een zware nacht achter de rug. Bij ontrollen genua, GATEN ERIN, snel terug opgerold, ik denk dat lat bij het oprollen achter leuvers stagfok bleef hangen. Resultaat, genua voorlopig onbruikbaar.

"Besluit even wat proberen te slapen, kom beneden en vind dat er nogal veel water aan lij staat, stap erin en tot mijn verbazing, PURE DIESEL, diesel spuit uit mazoutleiding aan filter ! hrrrrrr, 20 liter kwijt en hele boot onder de vuiligheid..."

"Ben bekaf en kuis het meeste al wat op, gezellige nacht, je zou er de moed van opgeven..."

"Bij dageraad toch een slagje trekken aan Ouessant, even thuis bellen.
Lig 5de, dat geeft wat moed en de zon komt zelfs even kijken, slaap wat en relatief rustige namiddag, vrees wel plaatsen te verliezen zonder de genua."

"Nu avond, in hevige buien, met bijna niks ertussen en nog geen rust!"

Tekst: Michel Kleinjans

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: