Driehoek Noordzee Challenge reeds aan 19de editie toe

Driehoek Noordzee ChallengeVan 20 juni tot 4 juli 2015 wordt de 19e editie van de Driehoek Noordzee Challenge gevaren. Deze tocht, georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) , is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht die op de noordelijke Noordzee wordt gezeild.

De tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Kirkwall op de Orkney-eilanden en vandaar door naar Farsund in Noorwegen. Het traject terug naar Den Helder maakt de ‘Driehoek ‘compleet en in ca. twee weken is dan ruim 1000 mijl afgelegd.

De Driehoek Noordzee Challenge is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: de Duotocht met twee opvarenden per schip, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee en de Tourtocht waarin gezeild wordt met volledige bemanning.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee.

Op zaterdagmiddag 7 februari 2015 wordt in Lelystad een informatiemiddag gehouden voor belangstellenden voor deze uitdagende klassieker.

www.kustzeilers.nl

Tekst: Ruud van de Fliert
Foto: Driehoek Noordzee Challenge vloot op de River Tyne in Newcastle

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: