Wagen knalt tegen zeiljacht Tomidi

TomidiHet Laatste Nieuws meldt een bizar ongeval tussen een zeiljacht en een bestelwagen in Oostende. Op woensdag 10 december is een bestelwagen tegen het roer van de oudgediende oceaanracer Tomidi (ex-Rucanor Tristar) geknald. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf want voor hetzelfde geld was de man morsdood. Het vlijmscherpe roer van de Tomidi spleet de bestelwagen nagenoeg volledig doormidden.

De bestuurder van de bestelwagen, een werknemer van reder Willy Versluys, kwam woensdagmiddag van het pakhuis gereden. Hij wilde naar eigen zeggen op het einde van het dok achteruit rijden, maar werd verblind door de zon. Hij merkte het meterslange roer niet op van het zeiljacht dat op het droge staat voor onderhoudswerken.

Bij de botsing spleet het roer de wagen als een sardineblikje in het midden en kwam tot stilstand op enkele centimeters van de bestuurder.

Op de bovenstaande foto is op het eerste zicht te zien dat de naast de openbare weg geparkeerde boot geen enkel afrastering heeft staan of een goed zichtbaar waarschuwingssignaal aan het gevaarlijk uitstekend roer.

Dirk Gunst, de eigenaar van de Tomidi reageert:
“Op het eerste gezicht is de schade aan het schip minimaal, maar we moeten zeker zijn dat er geen barsten in de as zitten. We hebben het roer al getest en het werkt zoals gewoonlijk, maar we zullen toch een inspectie uitvoeren. We nemen nog steeds deel aan wedstrijden, al 24 jaar lang"

Foto JVK

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: