Britse Olympische zeilers Hannah Mills en Saskia Clark brutaal overvallen in Rio

Hannah Mills en Saskia ClarkRio de Janeiro, over twee jaar het decor voor de Olympische Spelen, is niet de veiligste stad op aarde en dat is gisteren weeral eens bewezen. De Britse Olympische zeilsters Hannah Mills en Saskia Clark beleefden de schrik van hun leven in de Braziliaanse stad. "We zijn overvallen door twee mannen met messen. Heel wat zeilers, ook de Belgische zeilers Evi Van Acker en Emma Plasschaert zijn deze week in Rio om te trainen voor de Olympische Spelen van 2016.

Hannah Mills en Saskia Clark wonnen in 2012 olympisch zilver in de 470 en werden dat jaar ook wereldkampioen. Op het WK zeilen van dit jaar in het Spaanse Santander werden ze nog derde.

Beide vrouwen vertoeven in Rio om er zich voor te bereiden op de Braziliaanse zeilbeker die zaterdag van start gaat in Niteroi, een plaatsje aan de andere overkant van de baai van Rio.

Hannah Mills en Saskia Clark doen hun verhaal:

"Toen we van de zeilclub naar het hotel wandelden, liepen twee vieze mannen met messen op ons af, ze duwden ons en graaiden alles mee wat we hadden."

"Het vervelendste is dat ze ook onze zeilpakken gestolen hebben. Niet te geloven!!" "Welkom in Rio!", postten de vrouwen ook sarcastisch op Twitter.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: