Wannes Van Laer vijfde in Melbourne

Wannes Van LaerBelgisch Laser zeiler Wannes Van Laer zeilde van 9 tot en met 14 december de laatste wereldbekerwedstrijd van 2014 in Mebourne, Australië. Deze wedstrijd is overigens de eerste manche van het wereldbekercircuit 2015. Wannes heeft lang zicht gehad op een podiumplaats en stond gisteren zelfs nog op een 3de plaats in het klassement, maar helaas moest hij 2 Nieuw-Zeelanders aan zich voorbij laten gaan op de laatste dag.

Op de laatste dag werd de Medal Race gevaren in ongewone omstandigheden. Tot net voor de wedstrijd stond er heel veel wind, tijdens de wedstrijd viel die volledig weg en nadien wakkerde wind weer volledig aan. Er waren dus hoge en moeilijke golven, gecombineerd met weinig wind. Uiteindelijk werd Wannes 8ste in de Medal Race.

Wannes Van Laer vertelt:
"Vandaag was ik tot het laatste voordewindse rak nog steeds virtueel 3e. Ik was heel dicht bij mijn eerste wereldbekermedaille, maar die glipte mij helemaal op het eind helaas door de vingers."

"Nu, ik ben wel heel tevreden op zich. Ik heb dit jaar enorme stappen vooruit gezet en ik heb nu het vertrouwen en het besef dat ik wel degelijk de mogelijkheden heb om voor de medailles mee te spelen op dit niveau. Vandaag sluit ik 2014 af, en ik doe dit met o.a. twee top 5 plaatsen in de wereldbeker. Daar had ik vooraf zeker voor getekend!"

"De honger naar een medaille is nu wel groot, dus ik kan niet wachten om in januari, het seizoen 2015 aan te vatten op de wereldbekermanche te Miami, USA! "

Tekst: Sam Vynckier
Foto: ISAF

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: