Kerstrace 2014, weinig wind en veel ambiance

KerstraceWegens geestelijke en lichamelijke meningsverschillen met zichzelf en de kosmos was rubriekschrijfster dezes de hele zondag in het ongerede, vandaar het ietwat late verslag. Maar laat ik vooral geen tel langer bij deze persoonlijke pijnpunten stilstaan en, door kerstverlichting beschenen, intikken wat ik nù weer met mijn eigen ogen gezien heb afgelopen zaterdag. Ziehier het relaas van de kerstrace van 2014.

Het wordt een rondje plaat met weinig wind, aangename temperaturen voor de tijd van het jaar en een flinke portie fun. De sympathieke mannen van de Holadiee mogen niet alleen de spits afbijten ze winnen verdomme nog ook… Het is hen van harte gegund. Proficiat jongens!

De boten die vroeg vertrekken hebben tij mee tot aan de boventon. Hoe later, hoe minder de stroom meewerkt om het aandewindse rak uit te zeilen. Voor de nakomers wordt het zelfs opkruisen. Het is dus kunst om zo snel mogelijk de spinnaker of de gennaker te hijsen. Halverwege Groot Vuilbaard neemt de wind wat toe.

Kerstrace

Aan de Zeelandbrug een kruisrakje alwaar de deelnemers stilaan netjes samenkomen. Een behoorlijke tij tegen vanaf de SVK 11 zodat de strijd in het zicht van haven en café tòch nog niet gestreden is. Het zijn vooral de kleinere boten die hier behoorlijk wat vertraging oplopen Ze zien het één na het andere grote zeiljacht over zich heen varen. Dat kost een hoop kostbare plaatsen zo op het einde van de rit. Bummer. Maar niet getreurd, binnen de 22 minuten is iedereen waar hij moet zijn: Gefinisht én aan den drank.

Goed gedaan van het race comité. Behoorlijk knap rekenwerk als je ’t mij vraagt.

KerstraceEnkele bekenden
Reise Reise is niet zozeer met de race bezig maar wel met mooie foto’s trekken. Waarvoor dank Dolores.

De Weerga zeilt, met Marc Flamand aan het stuur een flinke deuk in het pak boter en wordt knap vierde ondanks het feit dat hij pas anderhalf uur na de eerste mocht starten.

De Shark van havenmeester Nonnekens zeilt netjes naar een 6de plaats.

Achiroe vaart met de bemanning van de Prince de Pétarque en wordt 24ste. Dat ging tijdens de vorige Goofies beter meisjes!

Shamrock moet zijn stuurman missen en doet het minder goed dan gewoonlijk.

De Famous Gull heeft wat reglementaire problemen maar maakt dat méér dan goed bij Kees aan den toog.

Niemand valt in het water, niemand loopt uit zijn roer, aanvaringen blijven uit en spinnakers heel. Voor sensatie is het dus wachten op de kerstvrouw…

KerstraceWie moet er op de striptease stoel?
Hapjes, glühwein, citroenjenever, sfeer, life muziek, gelukkige gezichten, oude en nieuwe bekenden en natuurlijk, natùùrlijk (hoe kan het ook anders) de striptease…

Madame Famous Gull mocht op de vrouwenstoel plaatsnemen en is niet onder de indruk van de edele delen der kerstman. Ze vindt hem wèl lief…Jaja.

Geen klachten aan de andere kant. Op de mannenstoel zijn ze duidelijk tevreden met de klein maar fijne kerstvrouw die behoorlijk van wanten weet. Ambiance, ambiance…

Daarna muziek, dans, nog meer hapjes en een schìtterend life optreden van Bianca Saaman. Jij kan ferm zingen meid!

Het was weer goed KEErStman. Bedankt en tot volgend jaar!

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: