Wie wint de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours?

Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honoursVergelijkbaar met onze Antwerp (drag)Race maar dan met wat grotere boten, een langere baan en hogere bootsnelheden, is de jaarlijkse Rolex Sydney Hobart Yacht Race. De bekende jacht illustrator Francois Chevalier maakte een mooi vergelijk tussen de vijf IRC supermaxis met een lengte van 100 voet, waaronder ook de gloednieuwe Amerikaanse "Comanche. Het belooft weer een titanenstrijd te worden om de line honeurs te winnen.

De IRC kenners halen er gelijk ook uit waarom de nieuwere Comanche een lager IRC rating (1.929) heeft dan de oudere Wild Oats XI (1.973).

Lees het allemaal na op:
http://chevaliertaglang.blogspot.fr/2014/12/the-100-footers-in-sydney-h…

Over de Rolex Sydney Hobart Yacht Race
De 630 zeemijl lange Rolex Sydney Hobart Yacht Race is een jaarlijkse zeilwedstrijd in Australië, van Sydney over de Tasmanzee naar Hobart op het eiland Tasmanië. De race werd in 1945 voor het eerst gehouden.

De wedstrijd begon als een zeiltocht van de Australiër Peter Luke en een aantal vrienden. Een officier van de Britse marine die te gast was suggereerde om er een wedstrijd van te maken. Sindsdien is de Rolex Sydney Hobart Yacht Race uitgegroeid tot één van de bekendste offshore races voor zeiljachten.

De Rolex Sydney Hobart Yacht Race start traditioneel op Boxing Day, oftewel tweede Kerstdag. Het aantal deelnemers varieert normaal gesproken tussen de 50 en de 150 jachten.

www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: