Team Vestas Wind reefed

Team Vestas Wind reefed

Een foto vertelt meer dan 1000 woorden. Hier is de eerste luchtfoto van Team Vestas Wind op haar zij op een rif in de Indische Oceaan. De luchtfoto werd gemaakt door de lokale kustwacht en toont de zwaar gehavende Volvo Ocean 65 van Team Vestas Wind op een rif in de buurt van de Mauritius archipel.

De negen koppige crew van Team Vestas Wind heeft zondagochtend hun boot verlaten nadat ze de vorige dag met een slordige 19 knopen bootsnelheid op een rif zijn geknald.

Vestas aanvaring met rif

Voor de Volvo Ocean Race organisatie is de bemanning terug in de bewoonde wereld brengen een absolute prioriteit. De bemanning zit namelijk op wat niet meer dan een zandberg in de Indische oceaan kan genoemd worden met zeer weinig communicatiemiddelen.

De kustwacht heeft per vliegtuig voedselpakketten gedropt en bevestigd dat alle negen bemanningsleden in veiligheid zijn. 

Vestas

Lees ook: Vestas forceert windmolenpark op de Cargados Carajos Shoals

Foto © NCG Operations Room – MRCC Mauritius

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: