Team Vestas Wind reefed

Team Vestas Wind reefed

Een foto vertelt meer dan 1000 woorden. Hier is de eerste luchtfoto van Team Vestas Wind op haar zij op een rif in de Indische Oceaan. De luchtfoto werd gemaakt door de lokale kustwacht en toont de zwaar gehavende Volvo Ocean 65 van Team Vestas Wind op een rif in de buurt van de Mauritius archipel.

De negen koppige crew van Team Vestas Wind heeft zondagochtend hun boot verlaten nadat ze de vorige dag met een slordige 19 knopen bootsnelheid op een rif zijn geknald.

Vestas aanvaring met rif

Voor de Volvo Ocean Race organisatie is de bemanning terug in de bewoonde wereld brengen een absolute prioriteit. De bemanning zit namelijk op wat niet meer dan een zandberg in de Indische oceaan kan genoemd worden met zeer weinig communicatiemiddelen.

De kustwacht heeft per vliegtuig voedselpakketten gedropt en bevestigd dat alle negen bemanningsleden in veiligheid zijn. 

Vestas

Lees ook: Vestas forceert windmolenpark op de Cargados Carajos Shoals

Foto © NCG Operations Room – MRCC Mauritius

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: