Barcelona World Race bijna van start

Barcelona World RaceDe Barcelona World Race is de eerste en enige double-handed, non-stop regatta rond de wereld. De start en finish is, hoe kan het ook anders, in Barcelona. De Barcelona World Race is samen met de Vendée Globe de meest extreme uitdaging in de zeilsport. Hier worden de menselijke grenzen echt op de proef stelt. Start van deze derde editie is voorzien op 31 december 2014.

De Barcelona World Race gaat langs Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin (Australië), doorheen de Straat Cook in Nieuw-Zeeland en via Kaap Hoorn terug naar Barcelona. De totale wedstrijdlengte is 23000 zeemijl.

De Barcelona World Race staat open voor monohullboten in de klasse "IMOCA Open 60" met een maximale lengte van 60 voet. De Barcelona World Race is vergelijkbaar met de Vendée Globe, die met dezelfde boten wordt betwist maar dan voor solozeilers. De race wordt georganiseerd door de Stichting voor Oceaanzeilen Barcelona ("Fundació Navegació Oceànica Barcelona").

www.barcelonaworldrace.org/en/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: