Volvo Cars verhoogt commitment met de Volvo Ocean Race

Volvo CarsVolvo Cars heeft zijn commitment met de Volvo Ocean Race deze week duidelijk onderstreept en dit als onderdeel van hun radicaal nieuw marketingplan. Een opmerkelijke zet van Volvo want het schroeft vele andere sponsordeals terug. De Volvo Group heeft ondertussen joint-venture trackrecord met de Volvo Ocean Race voor meer dan 15 jaar.

In het officiële persbericht van Volvo lezen we:
“Every brand in the industry is involved in some form of sponsoring activity, mostly because it is regarded as a ‘must have’ within the marketing mix,”

“Volvo Cars questions that logic and has decided to wind down most of its sponsoring activities.”

“Instead Volvo Cars will increase its commitment and investment in the Volvo Ocean Race. Rather than just another sponsoring activity, it sees the Volvo Ocean Race as purely Volvo. It is the most competitive, fair and pure blend of people with nature.”

De Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad vult aan:
“Volvo’s backing has been the foundation on which we’ve been able to build this race year after year,”

“Without that kind of support we simply wouldn’t have been able to make probably the biggest decision we’ve taken in the race’s history – to move to the one-design Volvo Ocean 65 boat which has put the emphasis fully on the sailors on board and their skills and determination.”

Volvo Ocean Race

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: