Evi Van Acker wint goud op Olympisch water

Evi Van AckerEvi Van Acker heeft de gouden medaille in de Laser Radial klasse gewonnen op Olympisch water. Voor Evi Van Acker is dit de tweede gouden medaille op rij na Abu Dhabi. Zaterdag 20 december was het de laatste dag van de Copa Brasil de Vela. Deze zeilwedstrijd vond plaats in Rio de Janeiro waar in 2016 de Olympische Spelen zullen plaats vinden. Hierdoor kwamen naast Evi Van Acker en Emma Plasschaert nog verschillende zeilsters zich voorbereiden op de Olympische Spelen. Wat voor een sterk deelnemersveld zorgde.

Evi ging de medalrace in met één punt achter op J. Olsson (SWE) en met Marit Bouwmeester (NED) op haar hielen. Tijdens de medalrace tellen de punten dubbel, dus deze race zou alles beslissen.

Uiteindelijk kwam Evi als eerste over de finish, terwijl de Nederlandse Bouwmeester een straf opliep en de Zweedse Olsson als zesde over de lijn kwam. Emma Plasschaart die race tien op haar naam zette, kwam tijdens de medalrace als vierde over de finish en werd zo vijfde in de eindstand.

Op het Olympisch Test Event in augustus 2014 behaalde Evi Van Acker brons en Emma een dertiende plaats. Beide dames maakten een zeer mooie progressie in hun voorbereiding naar 2016.

www.copabrasildevela.com.br

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: