Team Vestas Wind van de rotsen gehaald

Team Vestas WindTeam Vestas Wind heeft haar VOR 65 afgelopen weekend succesvol van een rif gehaald ten midden van de Indische Oceaan waar het drie weken geleden aan de grond liep en strandde tijdens de tweede etappe van de Volvo Ocean Race.

De VOR 65 is zwaar beschadigd maar de romp is nog heel. "Niet slecht voor een boot die tegen 19 knopen ergens tegenaan knalt" schrijft Jonno Turner op de officiële Volvo Ocean Race website.

De complexe bergingsoperatie werd uitgevoerd onder supervisie van schipper Chris Nicholson die vorige week al ter plaatse kwam om alles voor te bereiden met het shore team.

Vestas kielVestas

Op 21 december werd met behulp van lokale bergers in niet minder dan drie uur tijd de VOR 65 naar naar een beschutte lagoon verplaatst waar de kiel met een snijbrander verwijderd werd.

snijbranderTeam Vestas Wind in lagoonTeam Vestas drijft

De Team Vestas Wind boot wordt nu per cargo eerst naar Maleisië getransporteerd vooraleerst deze naar Europa kan.

Team Vestas Wind

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: