Wild Oats XI aan de leiding in de Sydney Hobart dragrace

Wild Oats XIWild Oats XI heeft rond 10u deze morgen de leiding over genomen van Comanche in de Sydney Hobart Yacht Race op het moment dat ze Bass Strait in voer. Wild Oats XI kon een snelheid van een 12-15 knopen aanhouden, het dubbel van Comanche. Dit leidde ertoe dat er een verschil van 20 zeemijl tussen beide grootheden ontstond. Toen er gevraagd werd wat het 6.6 knopen bootsnelheidsprobleem was kregen we de volgende Tweet: “No wind”.

Loyal eruit
Ondertussen hebben ze bij Loyal de stekker er uitgetrokken. Delaminatie aan de boeg door het slagen van de romp op de golven of door ergens tegenaan te varen zegt afterguard Tom Slingsby. Loyal is de 8ste die eruit gaat.

Sam Haynes aan de leiding
Op gecorrigeerde tijd heeft met zijn Rogers 46 Celestial (ex Shogun) momenteel de leiding genomen. Hij liet via Facebook het volgende weten: “We are going ok. All is well”. De overstap van zijn Sydney 39 (zelfde als de Belgische Allard van Rudi Floridor) naar zijn Rogers 46 doet hem blijkbaar goed.

Quotes:
Kevin Costin op Wedgtail: “It seems the navigators and tacticians have made some different calls here. It will be interesting to see who buys the beers!”

Jennifer Wells navigator op Wild Rose: “The breeze wasn’t so bad; it was the strong current that made the seas rough.”

Paul Clitheroe skipper op Balance: “The old saying goes ‘shaken not stirred’ but last night we were both shaken and stirred; 25 to 28 knots from the south/south-east saw a very lumpy sea state. “I'm not sure what is worse. The flying is OK, but landing a 52-foot carbon boat time and time again makes me very nervous. She crashes back into the water, the rig compresses and groans and off she goes again.”

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: