Bermuda thuisbasis voor America's Cup 2017 (video)

BermudaDe volgende editie van de America’s Cup zal in juni 2017 worden gehouden. In New York werd bekend gemaakt dat dit keer Bermuda de thuisbasis zal zijn van opnieuw een fantastisch catamaranschouwspel. Deze editie zal voortborduren op de succesfactoren van de laatste editie: zeilraces met vliegende catamarans bestuurd door de beste bemanning ter wereld. Alles zal, net als vorig jaar, weer op de voet te volgen zijn, voorzien zijn van alle inside info en via gerenommeerde media live worden aangeboden.

Ondertussen hebben zich zes team gemeld om mee te dingen naar felbegeerde trofee. Titelverdediger Oracle Team USA neemt het op tegen verliezend finalist Emirates Team New Zealand, Artemis Racing (Zweden), Ben Ainslie Racing (Engeland), Luna Rossa Challenge (Italië) en Team France. “Racen in Bermuda zal een geweldige ervaring zijn voor zowel de toeschouwers en uitdagend zijn voor de zeilers. Ik heb zelf al enkele keren in Bermuda gezeild in verschillende weersomstandigheden, maar je moet altijd op je hoede zijn”, aldus Oracle schipper Jimmy Spithill.

Red Bull Youth America’s Cup
Tijdens de bekendmaking in New York werd ook bevestigd dat er een 2e editie van de Red Bull Youth America’s Cup zal worden georganiseerd. Tijdens de eerste editie meldden zich meer dan 40 internationale jeugd teams aan (leeftijd 19-23 jaar) voor de kwalificaties. De top 10 teams hebben uiteindelijk tegen elkaar geraced op dezelfde America’s Cup 45 catamarans waar de PRO-teams hebben gebruikt tijdens de America’s Cup World Series.

Het doel van de Red Bull Youth America’s Cup is om de weg vrij te maken naar een carrière als professioneel zeiler in de America’s Cup. Dat dit doel al na de eerste editie werd bereikt bewijzen Peter Burling en Blair Tuke. Beide heren zijn inmiddels belangrijke spelers aan boord van de Emirates Team New Zealand.

Impressie van de America's Cup basis in BermudaImpressie van de America's Cup basis in Bermuda

America’s Cup World Series
Alle teams krijgen de mogelijkheid om gastheer te zijn van de World Series in aanloop naar de America’s Cup 2017. Er zullen minimaal vier events worden georganiseerd in 2015 in:
• Seizoensopening – locatie nog niet bekend – 5 t/m 7 juni 2015
• Portsmouth, Engeland – 23 t/m 26 juli 2015
• Gotenburg, Zweden – 28 t/m 30 augustus 2015
• Hamilton, Bermuda – 16 t/m 18, oktober 2015

Ook in 2016 zullen vier tot zes evenementen worden georganiseerd, inclusief een zomer regatta in Chicago en een verblijf in Pothsmouth (Engeland) in juli 2016. 6.

2017 - The year of the America’s Cup
In 2017 zullen alle teams het weer tegen elkaar opnemen. Dit keer op 62 voet catamarans, voorzien van het bekende vleugelzeil en ontworpen om met 50 knopen boven het water te vliegen. Het circus uit de America’s Cup Qualifiers, gevolgd door de America’s Cup World Series en de America’s Cup Challenger Playoffs. Pas dan zal bekend zijn wie het tegen titelverdediger Orcale Team USA mag opnemen in de America’s Cup Finals in juni 2017.

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: