Dramatische beelden van crash Team Vestas Wind (video)

crash Team Vestas WindGisteren bereikte de bemanning van Team Vestas Wind de bewoonde wereld van Mauritius. Vier dagen eerder zeilde de Deense deelnemer aan de Volvo ocean Race 2014-15 met 19 knopen snelheid tegen een rif in de Indische Oceaan aan. Dit gebeurde vlakbij Île du Sud, dat deel uitmaakt van de eilandengroep St. Brandon op 430 km ten noordoosten van Mauritius.

Nu dat de negen mannen, inclusief de talentvolle Onboard Reporter Brian Carlin, het afgelegen Île du Sud achter zich hebben gelaten, komen ook de eerste beelden vrij. Daarbij is te zien hoe de Volvo Ocean 65 in het donker een koraalrots raakt en tot stilstand komt, wat er vervolgens in de eerste uren en dagen daarna gebeurt en ook schipper Chris Nicholson komt aan het woord.

Een chronologisch overzicht van deze zeilblunder door Team Vestas Wind:

www.clubracer.be/2014/12/4/dramatische-beelden-crash-team-vestas-wind-v…
www.clubracer.be/2014/12/4/chris-nicholson-menselijke-fout-heeft-geleid…
www.clubracer.be/2014/12/3/vestas-forceert-windmolenpark-cargados-caraj…
www.clubracer.be/2014/12/2/team-vestas-wind-reefed
www.clubracer.be/2014/12/1/team-vestas-wind-schipper-chris-nicholson-sp…
www.clubracer.be/2014/11/30/bemanning-team-vestas-wind-gered-door-lokal…

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: