Piet Vroon koopt Ker 51 (ex Varuna)

Varuna Ker 51Wat we in oktober al konden melden via ons forum wordt nu officieel: Piet Vroon, de rijkste zeeuw met een geschat vermogen van 1 miljard euro, heeft de Varuna gekocht. De Ker 51 wordt omgedoopt tot Tonnerre 4 en zal hoogstwaarschijnlijke na een turquoise laklaagje in 2015 weer te water gaan te Key West. De track record van deze Ker 51 is niet onbesproken, de meest imposante vermelding is de overall prijs na de Round Britain & Ireland Yacht Race in 2014.

De eerste wedstrijden onder het commando van Piet Vroon zijn Key West Race Week, RORC Caribbean 600 en de Voiles de Saint Barth. Daarna verhuist de boot naar Engeland om zich voor te bereiden op de Fastnet met inbegrip van een toegewijd RORC seizoen met inbegrip van de Round the Island en Cowes Week.

Piet Vroon vertelt:
"Ik ben heel trots op wat ons team de laatste zes jaar heeft gepresteerd met de Tonnerre de Breskens 3. Voor het volgend jaar wil ik toch een iets grotere boot met gelijkwaardige karakteristieken zoals Tonnerre 3 en Varuna was een geschikte keuze met een goeie race geschiedenis. Tot nu ben ik heel tevreden met de nieuwe boot en mijn bemanning en ikzelf kijken heel hard uit naar het nieuwe zeilseizoen."

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: