Goofies Race van december zorgt voor tactische hoofdbrekers

Goofies RaceTijdens de Goofies Race van december waren de zeilomstandigheden op zijn minst wisselend te noemen. Wind en windstilte wisselde elkaar af en er was zon, regen en zelf een hagelbui. De zeiljachten uit de 4 verschillende klassen vertrokken met een mooie zeilwind. Later werden de zeilers echter middels een stevige regenbui met windvlagen eraan herinnerd dat het bij zeilen echt om “watersport” gaat.

In de loop van de wedstrijd, met zeer wisselende wind sterktes, nam de wind uiteindelijk verder af. In combinatie met de tegenstroom na hoogwater hadden vooral de langzamere boten de grootste moeite om de baan te voltooien.

Sommige schippers met als thuishaven Zierikzee besloten dan ook daar binnen te varen toen ze er langskwamen. Voor de meeste schippers was het echter een uitgelezen zeildag op een baan met zeer tactische hoofdbrekers.

In verband met het sinterklaasfeest kregen de beste drie van elke klasse een echte geld prijs. Van chocolade natuurlijk.

De volgende Goofies zeilwedstrijden worden op 3 januari 2015 gezeild maar eerst is er vanuit Colijnsplaat op 13 december nog de traditionele kerstrace. Daarbij krijgen de jachten op basis van hun handicap elk een eigen starttijd en kunnen theoretisch allemaal tegelijk aankomen.

De uitslagen van de Goofies wedstijden van december 2014

ORC 1 en IRC 1
In beide klassen werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR winnaar.

In ORC 1 werd Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE tweede voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK die derde werd.

In IRC 1 ging de tweede prijs naar Wessel Liezenga uit Middelburg met de WEERGA voor J van Hemeldonck uit Been (B) die met het SPOOKSCHIP derde werd

ORC 2 t/m 4 en IRC 2
In ORC.2-4 won schipper Evert van de Zande uit Zierikzee met de ANNE MAZURKA voor familie de Ridder uit Oss/Gorkum met de VINDIO en Piet Briels uit Halle-Zoersel (B) met de ANTILOPE die derde werd.

In IRC 2 won Rinus de Jonge uit Wemeldingen met de WEMELDINGES voor Dirk Helleman uit Herentals(B) met de PINTA 2 en Johan Bol uit Kruinigen die met de A BOEN derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor de ACHIROE van schipper Katrien Claessens uit Brasschaat (B) voor de OLYMPIX van schipper Gommers uit Overasselt en Yves Aertsen uit Stabroek (B) die met de YKNOT derde werd

Ongemeten kleiner dan 10 meter:
De overwinning ging hier naar de ZIGZAG van schipper Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) voor Marloes Swinkels uit Goes met de JILLZ en Bas Smit uit Achel (B) die met de derde werd.

Alle Goofies Race december 2014 uitslagen vind je hieronder in de bijlage.

Foto via Norbert & Dolores Burkert op de Reisen Reisen (First 33.7).

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: