Winterwedstrijden in Drimmelen al jaren de kweekvijver van jonge zeilers

Winterwedstrijden in DrimmelenZondag 7 december, Sinterklaas was juist weer naar Spanje vertrokken met zijn stoomboot waarbij hij tegen een stevige zuidwesten wind en golven moest in knokken. De ruim 50 deelnemers aan de winterwedstrijden in Drimmelen hadden ook een lekker windje maar weinig golven en op de ORC klasse na ook weinig kruisrakken in deze 3de wedstrijd van het winterseizoen.

Om half 12 werd de Cork klasse weg geschoten. Hier excelleerde de Abracadabra door in beide races onder gennaker van een plaats in het middenveld naar de twee maal een eerste plek te zeilen.
 
In het ORC veld  werd hard gestreden omdat deze klasse ook een stuk de Merwede opzeilde  zat er een mooi voor spinnaker en kruisrak in. Met het lange halve windse rak terug naar Drimmelen was het zo nu en dan redelijk tobben met net wel of juist niet de spinnaker erop.
 
In de J-22 klasse  leek het erop dat de “dag sponsor” (Beelenkamp Ontwerpers) maximale exposure zocht en kreeg; Hij deelde ‘s morgens de koffie met cake uit, verzorgde mooie prijzen en werd ook winnaar in dit enthousiaste veld door een overwinning met de GAP.  Tussen de “ J-Katapult” en de “Jubilani”  was een kleine aanvaring maar dit werd sportief op het water afgekaart.
 
In Drimmelen zijn al jaren lang de vrije klassen de kweekvijvers van jonge zeilers; Zo zeilde in klasse VJ 2 aan boord van de “Tern” van Edwin Scheeve zijn crewlid Elias Verschoor mee. Hij is 13 jaar en had een Gopro  filmcamera op zijn hoofd gezet (ook hier in Drimmelen tegenwoordig, in Volvo Ocean style een echte OBR = On Board Reporter, aan boord) om thuis een en ander nog een rustig na te kunnen kijken.
 
Al  met al weer een zeer geslaagde zeildag die onder toeziend oog  en  inzet van de Dortse Reddingsbrigade en viertal begeleidingsschepen van de organiserende vereniging WSV de Biesbosch weer veilig verliep.

Top 3 uitslagen
Cork 1720:
1 “Abacadabra” Jeroen Kop
2 “Evolution” Koen van Gils  
3 “Zelus” Hans Vermeer

J-22:
1 “Gap”Peter van Doornmalen
2  “James” Eric Oomens
3 “Mevr. Jansen” Wim v/d Wal

ORC:
1 “Jimp” Ger Bayens
2. “Janboel” Jan Govers
3 “CSI Rakker” Kees Keetels

VJ 1:
1 “Amideau” Maarten de Kroon
2 “Beau Bateau” Kees van Gorp
3 “Brut” Peter Gilde

VJ 2:
1 “Bounty II” Adri Loedeman
2 “anne” Jan Broeken
3 “Helene le Clou” Twan de Loos   
       
VJ 3:
1 “Tompoes” Wim Lens
2 “Witte Juffer”Nico v/d Steenhoven
3. “Kapt. Rob” L.Vermeulen

Foto: Renee Middelkoop
Tekst: Ger Bayens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: