Wannes Van Laer op podiumkoers te Melbourne

Wannes Van LaerVan 9 tot en met 14 december zeilt de Belgsiche Laser zeiler Wannes Van Laer de laatste wereldbekerwedstrijd van 2014 in Mebourne, Australië. Momenteel verloopt alles volgens plan, want na de eerste wedstrijddag staat Wannes op een voorlopige derde plaats. Dit heeft hij te danken aan een 4de en een 8ste plaats die hij kon neerzetten in schitterende zeilcondities met een onstabiele wind van 10 tot 14 knopen.

Wannes vertelt ons:
"De snelheid zat vandaag zeer goed! Ik ben tevreden over mijn reeksen, ik kon mijn wedstrijdplan altijd goed uitvoeren en hield de foutenmarge vandaag heel laag. We zitten ook op een prachtige locatie hier in Melbourne met een zeer leuke gastclub."

"Het is nog vroeg voor straffe uitspraken, maar ik wil nu wel graag mijn prestatie van op de wereldbekermanche in Qingdao bevestigen! Dat zal niet simpel zijn, want het niveau ligt weeral zeer hoog. Momenteel sta ik tussen de nummer 1 op de wereldranglijst, Tom Burton, en de huidige wereldkampioen, Nicholas Heiner. Maar ik zal me zeker niet laten doen!"

http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Tekst: Sam Vynckier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: