Marit Bouwmeester stijgt naar tweede plaats op Wereldbeker Miami

Marit BouwmeesterDelta Lloyd Kernploegzeilster Marit Bouwmeester klimt op dag vier van de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami naar de tweede plaats in het klassement van de Laser Radiaal klasse. De eerste dagen van het evenement werden gekenmerkt door weinig wind. Precies de weersomstandigheden waar Bouwmeester en haar coach Jaap Zielhuis tijdens dit evenement graag op willen trainen.

Bouwmeester: “Het is tricky racen met weinig wind”
Na vier dagen klimt Marit Bouwmeester naar een tweede plaats in het klassement op de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami, ook wel de Miami OCR genoemd. Bouwmeester: “De eerste vier dagen zitten erop, nog twee te gaan. Het evenement begon met hele zachte wind en zonnige omstandigheden. Precies wat we wilden trainen. Het maakte de races wel erg tricky. Vandaag hadden we iets meer wind, ik heb drie races gevaren met goede uitslagen.“ Bouwmeester won op dag vier twee races en werd één keer zesde.

Nieuwe namen in de top 5 op de Miami OCR
Op de ISAF Wereldbekerwedstrijd in Miami zien we naast Paige Raily en Marit Bouwmeester een aantal nieuwe namen in de top vijf. Bij de 50 deelnemers in de Laser Radiaal klasse zien we ook enkele bekende namen. Evi Van Acker (BEL) staat momenteel op een zesde plaats en Annalise Murphy komen we op plaats 33 tegen.

Top 5 Laser Radial OCR Miami
1. Paige Railey 11.00 pnt
2. Marit Bouwmeester 22 pnt.
3. Anne-Marie Rindom
4. Claire Merry
5. Tatiana Drozdovskaya

Miami Olympic Classes Regatta
De 25ste editie van de MOCR vind plaats van 26 januari t/m 1 februari 2014 in de Biscayne Bay. De ISAF Sailing World Cup Miami is onderdeel van de ISAF World Cup 2013/2014, een serie van vijf World Cups een voor de olympische zeilklassen. Het evenement in Miami wordt in het algemeen gekenmerkt door vlak water met relatief lichte tot matige wind.

Meer foto's: http://www.flickr.com/photos/ussailing/
www.sailing.org/worldcup/regattas/miami_2014.php
http://mocr.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: