Nederland ambieert ISAF Wereldkampioenschappen Zeilen in 2018

olympische klassenHet Watersportverbond en de Gemeente Den Haag hebben de ambitie samen een bid in te dienen voor de organisatie van de 2018 ISAF Wereldkampioenschappen Zeilen. De benodigde stappen worden nu, in samenwerking met sportmarketingbureau TIG Sports, gezet om een dergelijk bid op uiterlijk 1 maart aanstaande in te dienen bij de internationale zeilfederatie ISAF in Southampton.

Eens in de vier jaar vinden de Wereldkampioenschappen zeilen in alle olympische klassen plaats. Het evenement in 2018, waarvoor het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag een bid willen indienen, vindt twee jaar voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo plaats.

Het evenement wordt gezien als de eerste krachtmeting en is een kans om als land te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

In 2011 organiseerde Perth (Australië) het evenement. Dit jaar is Santander (Spanje) de organiserende stad. De steden Aarhus (Denemarken), Gdynia (Polen), Busan (Zuid-Korea), en Townsville (Australië) overwegen ook om een bid uit te brengen om het WK Zeilen in 2018 te mogen organiseren.

De gemeente Den Haag heeft de afgelopen jaren ook al het WK 470 (2010), het WK Nacra (2013) georganiseerd. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat ook de Volvo Ocean Race in juni 2015 een pitstop in Den Haag zal hebben. Het Watersportverbond vindt het uitbrengen van een dergelijk bid belangrijk voor het positioneren van Nederland als zeilland op de internationale markt.

ISAF neemt medio mei / juni een besluit over de definitieve toewijzing.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: