America's Cup Protocol en Class Rule verwacht in maart

Russell CouttsDe nieuwe versie van de America's Cup Class Rule, welke bijna met zekerheid een 60-65 voet lange gefoilde wingsail catamaren zal zijn, wordt in maart gepubliceerd. Verschillende potentiële America's Cup teams zijn betrokken in het trekken van de krijtlijnen in samenwerking met het ontwerpbureau Morrelli & Melvin.

Het Protocol voor de 35ste America's Cup, welke het reglement vastlegt voor dit evenement, wordt ook in maart verwacht.

“We’re working with the Challenger of Record from Hamilton Island Yacht Club to have a Protocol ready to issue in March,” zegt Russell Coutts, CEO van ORACLE TEAM USA.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: