Team Delft Challenge zegeviert in 2e offshore race van Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeDonderdagmiddag startte de 2e offshore van Sailing Arabia the Tour vanuit Doha, Qatar naar Abu Dhabi. Team Delft Challenge slaagde erin om alle professionals te verslaan door als eerste de finish van de etappe te passeren.

De 2e offshore
Om 13:25 precies klonk het startschot voor de 159 mijl lange etappe naar Abu Dhabi, de langste van het evenement. Team Delft Challenge lag er vanaf het begin goed bij: na een goede start kwamen zij als 2e boot bij de bovenboei aan. De eerste plaats werd op dat moment nog bezet door EFG Bank Monaco, de favoriet van de tour met aan boord de Volvo Ocean Race zeiler Sidney Gavignet.

Na de bovenboei ging het vlot: door de stevige wind in de rug konden de spinnakers gehesen worden en konden de boten in een rechte lijn naar de te ronden boeien varen. Gedurende de nacht was het stuivertje wisselen tussen Team Delft Challenge en EFG Bank.

Het werd de studenten beslist niet makkelijk gemaakt toen ze vlak voor de laatste boeironding naast EFG Bank voeren. Een aanvallende manoeuvre werd door de zeilers van EFG Bank ingezet bij het ronden van de boei, met het gevolg dat er een discutabele situatie is ontstaan. EFG Bank besloot naar aanleiding van deze situatie protest aan te tekenen tegen de Delftenaren. Maar de Delftse studenten waren van mening geen regels overtreden te hebben, dus rondden zij als eerste de boei waarop de dragrace van 14 mijl naar de finish begon.

Het urenlang racen bleek zeker niet onbeloond toen uiteindelijk Team Delft Challenge ‘s ochtends om 8:35 als eerste de finishlijn passeerde voor de kust van Abu Dhabi. EFG Bank volgde op slechts 2 minuten afstand.

Uitslag protest
De uitslag van het protest is nog niet bekend, maar zodra deze is behandeld zal het team dit via de online kanalen delen. De uitslag van het protest en meer verhalen over het studententeam kunt u vinden via Facebook, Twitter, Youtube en de website. Het team is tevens te volgen wanneer ze op het water zijn door de tracker die op iedere boot is geïnstalleerd.

Tekst: Stijn Seuren

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: