Wedstrijdbanen voor Scheveningen mogelijk bedreigd door windturbineparken

windturbineparkVolgens de huidige regelgeving zijn de geplande windturbineparken op de Noordzee voor de Nederlandse kust niet doorvaarbaar. Dit levert niet alleen een veiligheidsrisico op voor de recreatievaart want ze worden gedwongen om in de nabijheid van de vaarroutes te zeilen, het heeft mogelijk ook een negatief effect op de wedstrijdbanen in de buurt van Scheveningen.

Scheveningen is nagenoeg de enige plek langs de Nederlandse Kust waar internationale zeilwedstrijden zoals WK’s en de North Sea Regatta worden gehouden. Ook de Delta Lloyd Kern- en talentploeg traint in deze wateren.

Op de website van het Watersportverbond lezen we dat ze samen met het Platform Waterrecreatie en HISWA vereniging pleiten voor een aanpassing van de regelgeving zodat de windturbineparken doorvaarbaar worden.

Hopelijk kunnen ze genoeg gewicht in de weegschaal gooien. Bij de Britten, in Denemarken en Duitsland is het gelukt want daar mogen vaartuigen tot 24 meter tussen de windmolens zeilen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: