Erop en er-niet-over (video)

Groupama crashAandacht voor de Extreme Sailing Series in Singapore. Team Aberdeen belandt bovenop Groupama. Tanguy Cariou, de tacticus aan boord van Groupama, is de enige die gewond geraakt tijdens deze zeilblunder. Het had erger kunnen zijn. De fotoshoot, video en commentaar van Franck Cammas na 'lees meer' klikken.

Team AberdeenGroupamaExtreme 40Extreme 40

Franck Cammes vertelt ons: “We had big gusts and as we were finishing a gybe we saw Aberdeen come really fast from behind and that’s the moment when they came over us breaking the mast. Besides the broken mast the damage is not too serious and it is mainly on the mast, the mainsail, the jib and a hole on the trampoline so I think we will be able to race tomorrow with another mast. Tanguy Cariou is the only crew member hurt but it’s only superficial injuries. He was in the middle of the trampoline where the boat fell, which was the worst spot. Three crew members jumped off the boat. It’s the risk of racing. What is tricky here is that the wind is quite strong and very gusty which is difficult to anticipate. It’s not easy.”

www.extremesailingseries.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: