Podiumplaats voor Team Delft Challenge in Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeSailing Arabia the Tour eindigde maandag 24 februari na 15 dagen en 760 mijl in Muscat, Oman. Het Delftse studententeam Delft Challenge won de laatste etappe en veroverde daarmee de 3e plaats.

Voor de tweede keer nam het Delftse team deel aan een groot zeilevenement in het Midden-Oosten, waarbij in Farr30’s de Perzische Golf doorkruist wordt. Op 3 februari vlogen zij naar Bahrein, waar na een week voorbereiden de tour startte op 9 februari. Door middel van lange races, offshores, hebben de deelnemende teams veel plekken aangedaan, waaronder Qatar, Abu Dhabi, Dubai en Muscat.

Goede resultaten voor “The Dutchies”
Het Delftse team was vastberaden om op het podium te eindigen en zat er vanaf het begin goed bij. De tweede etappe van Qatar naar Abu Dhabi finishte het team als eerste en gaf daarbij de andere 5 teams, waarvan 4 professioneel en 1 amateur, het nakijken. Dit hoogtepunt van de tour draaide echter al snel uit op het dieptepunt toen zij werden gediskwalificeerd na een betwistbare voorrangssituatie op het water met de tourfavoriet: EFG Bank.

Door de diskwalificatie kelderde de positie van ‘The Dutchies’ van een 3e naar een 5e plaats, maar zij wisten zich glorieus te herpakken door beide inport races in Abu Dhabi winnen. Dat de Delftse studenten sterk waren bij de inport races bleek ook in Ras Al Khaimah, waar zij een 2e, 2e en 1e plaats op hun naam schreven.

Na 14 dagen racen en met de laatste etappe voor de deur was het gros van de punten al verdeeld; voor veel teams stond hun positie in het eindklassement vast. Voor Team Delft Challenge stond er nog veel op het spel, zij moesten in de laatste etappe hun positie verdedigen tegen het damesteam die met slechts 0,25 punt verschil op de 4e plaats stonden.
De Delftenaren pakten zelfs de zege in de laatste etappe en verdiende daarmee de begeerde podiumplaats. De tweede, maar eerste officiële, overwinning was voor het team samen met de 3e plek op het podium een mooie afsluiter van het evenement.

Team Delft ChallengeOver Team Delft Challenge
Team Delft Challenge is een jong 7-koppig studentenzeilteam uit Delft dat
voor de 2e keer meedoet aan ‘Sailing Arabia the Tour’. Het team bestaat
voornamelijk uit studenten aan de TU Delft. De samenstelling van het team verandert jaarlijks doordat leden na een aantal jaar Delft Challenge verder gaan met hun reguliere studieprogramma. Het team is bekend door haar deelname aan de ‘Tour de France á la Voile’ sinds 2004, maar is sinds vorig jaar overstapt naar ‘Sailing Arabia the Tour’.

Over Sailing Arabia the Tour
‘Sailing Arabia the Tour’, kortweg SATT, is een zeilevenement in het
Midden-Oosten. Dit evenement wordt georganiseerd door Oman Sail, en
voert de deelnemers langs verschillende grote steden in de Perzische Golf.

Tekst: Stijn Seuren

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: