Goofies Race zeilers herdenken watersnoodramp

Goofies RaceBij de briefing voor de start stonden de Goofies Race organisatie en zeilers een ogenblik stil bij de gebeurtenissen die precies 61 jaar geleden op 1 februari 1953 leidden tot de watersnoodramp en de vele slachtoffers. Ook de bijzondere manier waarop Colijnsplaat toen aan overstroming ontkwam maakte indruk op de zeilers.

Zij kennen het water van de Oosterschelde vooral op een heel anderen manier.

In de wedstrijd werd er bijzonder scherp en hard gevaren. De onderlinge verschillen waren in de verschillende klassen dan ook minimaal. Bij de ongemeten boten groter dan 10 meter was het verschil na correctie 19 seconden. Bij IRC 1 en ORC 2-4 was het verschil tussen nummer 1 en 2 in beide klassen minder dan een minuut. Bij IRC 2 finishte de nummers 2 t/m 4 binnen een halve minuut.

Con Spirito

In het voorlopige tussenklassement na 5 van de 7 wedstrijden is het nog spannend in bijna alle klassen. Bij de ongemeten boten groter dan 10 meter is het verschil zelfs maar 1 punt. In die klasse verspeelde de Andiamo met schipper Vercammen uit Schoten (B) zijn voorsprong in het algemeen klassement door een valse start te maken. Schipper Gommers uit Overasselt maakte daarvan gebruik door met een prachtige 2e plaats in de wedstrijd voorlopig de eerste plaats in het algemeen klassement over te nemen. Schipper Vercammen van de Andiamo is vast van plan die eerste plaats weer op te eisen.

Bateleur wint in IRC 1 en ORC 1Bateleur wint in IRC 1 en ORC 1

De uitslagen

In ORC 1 won Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Luc Aertsen uit Stabroek(B) met de FALCO en Rein Liezenga uit Middelburg die met de WEERGA in ORC derde werd.

IRC 1
Ook IRC 1 ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Eric van Campenhout uit Linkebeke met de AZAWAKH en Luc Aertsen uit Stabroek(B) die met de FALCO in IRC derde werd.

ORC 2 t/m 4
In ORC.2-4 won Erik de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

In IRC 2 won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Dirk Helleman met de PINTA en Bert Jansen uit Berghem(B) die met de PRINCE DE PETARCQ derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter

De overwinning was voor Philip de Cort uit Hemiksem (B) met de WALHALLA voor de OLYMPIX van R. Gommers uit Overasselt en Eric van de Broek uit Aartselaar (B) die met de WILD THING derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter

De overwinning ging hier naar Wim Clinkspoor uit Elewijt (B) met de ZIGZAG 2 voor

Bert Heijmans uit Kortenberg (B) met de TOUCH en Jasper Dessens uit Leeuwedorp met de DESTON die derde werd.

Tekst: Kees van der Vaart

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: