Renée Groeneveld en Steven Krol vormen nieuw Nacra 17 duo

Renée Groeneveld en Steven KrolSteven Krol (NED) werd in november 2013 aan de Delta Lloyd Kernploeg toegevoegd. Steven komt uit de 470 klasse. Inmiddels vormt hij samen met stuurvrouw Renée Groenveld (NED) een duo op de Nacra 17. Zijn jarenlange ervaring in de Talentploeg en Kernploeg zijn van groot belang voor de volgende stappen richting Rio 2016.

Kern- en Talentploeg ervaring belangrijk voor vervolgstappen Nacra 17
Thijs Visser, Karel Begemann en Coen de Koning werden op basis van hun jarenlange ervaring in de multihulls in combinatie met hun inzet, betrokken bij het leggen van een basis voor de Nederlandse Nacra 17 Teams. En met succes. In de fase waarin de Nacra 17 teams zich nu bevinden wordt zeilervaring echter steeds belangrijker.

Nacra 17 Coach Sven Karsenbarg: “Op dit punt in de campagne worden de beste zeilers geselecteerd voor de volgende fase. Dat heeft niks te maken met het wel of niet hebben van multihull ervaring. Zeilervaring in het algemeen speelt belangrijke rol. Krol beschikt over die ervaring. Hij zeilde jarenlang in de 470, zowel in de Talentploeg als in de Kernploeg. Vanuit zijn jarenlange zeilervaring pakt hij het zeilen in de Nacra 17 snel op.”

Reactie Steven Krol: “Het is super om na een jaar studeren weer terug in de boot te zitten en deze campagne richting Rio 2016 samen met Renée te doen. De Nacra 17 is een spectaculaire klasse door z'n snelheid en dat spreekt mij erg aan.”

Begemann op de reservebank
Karel Begemann werd op basis van zijn ervaring in het multihull zeilen begin 2013 betrokken bij de Nacra 17 ontwikkelingen binnen de Delta Lloyd Kernploeg. Afgelopen jaar werd hij, samen met Renée Groeneveld, derde op de Delta Lloyd Regatta in Medemblik en vierde op het WK Nacra 17 in Scheveningen. Met ingang van half februari zit hij echter op de reservebank. Karel had het vervolg zich anders voorgesteld.

Begemann: “Ik had me het vervolg hierop wel wat anders voorgesteld. Dit is het jaar waarin ik grote stappen zou gaan maken... In plaats daarvan ga nu met de Delta Lloyd Talentploeg mee op trainingsstage naar Palma. Ze willen mij heel graag in de Talentploeg van de 49erFX. Dat lijkt mij heel interessant, dus ik heb eigenlijk redelijk snel mijn zinnen verzet en heb er echt heel veel zin in. Wat ik graag wil is gewoon fulltime varen. Daarnaast blijf ik reserve voor de Nacra 17.”

Karsenbarg: “Het siert Karel dat hij zo positief blijft”
Nacra 17 Coach Sven Karsenbarg “Karel is nog steeds erg betrokken bij het team en is er bij als reserve. We zetten hem in waar het nodig is, daarom heeft hij ook nog meegetraind in Marokko in januari. Het siert Karel dat hij zo positief blijft en alle kansen probeert aan te grijpen om zichzelf te ontwikkelen en zijn droom, misschien op een iets langere termijn, wel waar te maken.”

Trainingslocatie Marokko erg geschikt als voorbereiding op WK Santander
Op 4 februari vertrok de Nacra 17 selectie van de Delta Lloyd Kernploeg voor een trainingsperiode van twee weken naar Marokko. Daar trainen ze samen met de beste Nacra 17 teams van het afgelopen seizoen. Op initiatief van de Fransen, die al wat langer bekend zijn met deze zeillocatie, zijn daar diverse trainingssessies afgesproken. De zeilomstandigheden aan de Atlantische kust worden gekenmerkt door thermische wind en hoge deining, vergelijkbaar met de omstandigheden die de zeilers kunnen verwachten op het ISAF WK in Santander in september dit jaar.

Tekst: Hester Ozinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: