Pampus Regatta: nieuwe tweedaagse zeilwedstrijd op het IJmeer

Pampus RegattaOp zaterdag 13 en zondag 14 september zal voor het eerst de tweedaagse Pampus Regatta gezeild worden op het IJmeer. De Pampus Regatta is een samenvoeging van de Trintelrace van Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare, en de Hooikistrace van Roei- en Zeilvereniging Naarden. Deze nieuwe tweedaagse regatta wordt de seizoensafsluiter van het Gooimeer, IJmeer en Markermeer.

De samenwerking van deze verenigingen is een logische keuze, want beide races worden op het IJmeer gevaren. Ook de professionele organisatie en het laagdrempelige karakter van de races zijn een perfecte match. Door ze onder te brengen in één regatta worden deze zeilwedstrijden interessanter voor boten van buiten de verenigingen en voor eenheidsklassen. De regatta staat open voor SW-, ORC- en eenheidsklasse.

De organisatie gaat uit van deelname van circa 70 schepen aan de Pampus Regatta. “Dat is een bescheiden schatting”, zegt Floris Cornelissen, voorzitter van de wedstrijdcommissie in Naarden. “Naast de samenwerking van deze drie zeilverenigingen, maakt WSV Almere-Haven de Pampus Regatta onderdeel van hun clubkampioenschappen. Bovendien wordt tijdens de Pampus Regatta ook de ORC4 Club Cup verzeild, waarin de Dutch Quarter Ton Cup is opgenomen. Verder zal de X-79 klasse weer aan de start verschijnen en worden er gesprekken gevoerd over deelname van de Albin Vega klasse en J80 klasse.”

Naast het wedstrijdgedeelte organiseren de drie verenigingen zaterdags ook een goed opgetuigd walprogramma op de dijk van Durgerdam. Deelnemers mogen bovendien van vrijdag tot en met maandag gratis overnachten in de haven van Zeilvereniging Het Y. Inschrijfgeld voor de Pampus Regatta bedraagt € 35 per boot (excl. BBQ €15 p.p.).

Met de Pampus Regatta wordt afscheid genomen van twee bekende races. De Hooikist Race, georganiseerd door R&ZV Naarden, wordt sinds 1983 gevaren en de Trintelrace, van oorsprong georganiseerd door Zeilvereniging Het Y en sinds twee jaar mede georganiseerd door WSV Flevomare, wordt sinds 1957 gevaren. De namen gaan echter niet helemaal overboord. Want zowel de Hooikist als de Trintelcup zullen als dagprijs nog steeds terug te vinden zijn in het prijzenprogramma. Oftewel: ‘Een nieuwe regatta met een oude historie’.

De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse en eenheidsklasse. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pampusregatta.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: