Reclamecertificaat afgeschaft in Nederland

ReclamecertificaatHet Watersportverbond heeft het reclamecertificaat afgeschaft. Zeiljachten die in het verleden met behulp van sponsors hun scheepskas aanvulden en reclame aanbrachten op de romp of zeilen waren verplicht om een contributie te betalen. Dit is nu verleden tijd wat in Nederland werd zopas het reclamecertificaat afgeschaft.

Het Watersportverbond is van mening dat een dergelijk certificaat in de huidige markt geen bijdrage levert aan het wedstrijdklimaat en is tot de beslissing gekomen het certificaat af te schaffen.

Watersportverbond wil drempel verlagen
De ontwikkeling dat steeds meer kleine sponsoren de weg naar de recreatieve wedstrijdsport vinden kan het Watersportverbond alleen maar toejuichen. De watersport staat als recreatiesport in deze economische tijden onder druk en het is hoog tijd dat de drempel voor vooral de kleinere sponsoren weg genomen wordt. Het Watersportverbond ziet dat steeds meer teams relatief kleine sponsoren zoeken en vinden.

"Het is ten gunste van de watersport deze ontwikkeling te stimuleren. Het afschaffen van het reclamecertificaat draagt hier aan bij." aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond.

Wat in België?
Volgens de laatste Bepalingen van de Regels voor Wedstrijdzeilen van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV) zijn er nog geen intenties om in België het reclamecertificaat af te schaffen. Waarschijnlijk zal er eerst druk onderhandeld moeten worden over transfers van Noord naar Zuid.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: