Voorlaatste Grevelingencup van dit seizoen kent heftige strijd

GrevelingencupAfgelopen zondag toonde zich als zeildag in fel contrast met de eerder afgelaste Grevelingencup wedstrijd. Er kon toen door de grootste storm van het jaar niet gezeild worden. Zondag kende een schitterende 5 beaufort uit het westen en een felle zon die van alle kanten leek te komen. Vele zonnebrillen en glimmende gezichten waren te zien op het Grevelingenmeer.

Vanaf ’s ochtends vroeg zag de dag er al veelbelovend uit, waardoor het op Marina Port Zelande wemelde van de zeilers. In heel de haven werden de boten opgetuigd en de laatste hand gelegd aan de uitrusting. De gezonde spanning was door heel de haven te voelen. “We mogen weer!”

De starts werden met gepast enthousiasme ingezet, waardoor een enkeling iets te vroeg over de lijn ging maar netjes teruggekeerde om een geldende wedstrijd te kunnen varen.

Grevelingencup

De toerklassen - met én zonder spinaker - zeilden een parcours om de andere startvelden heen, bovenlangs tot Hompelvoet en onderlangs ronden bij Scharendijke en daarna langs het eiland de Ossehoek naar de finish. De ORC boten een eenheidsklassen zeilden de up-down banen midden op het Grevelingenmeer. Dit alles gecombineerd maakte de dag een enorm schouwspel met de enorme verzameling van boten op het water.

Na een dag hard strijden en nog harder zeilen in een sterke wind kwamen de eerste boten binnen. Rustig aftuigen en evalueren in de haven en daarna gezamenlijk een drankje bij Le Beateau, waar menig zeiler met de zon op zijn/haar gezicht nog even kon nagenieten.

Grevelingencup

De uitslagen zijn de op een na laatste van dit seizoen. De begeerde podiumplekken beginnen zich langzaam in te vullen, maar nog steeds is er voor velen nog aardig wat te winnen volgend weekend als de laatste wedstrijden gezeild worden.

www.grevelingencup.nl

Tekst: Wouter Kop
Foto's: Sport in beeld

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: