Goofies Race maart in het voordeel van de performante spinnaker zeilers

Goofies RaceHet wordt bijna gewoonte: Na een week met erg slecht weer en heel veel regen bleven de deelnemers aan de Goofies race van maart tijdens de wedstrijd droog en hadden ze een goede zeilwind. Een patroon dat we deze winter tijdens de Goofies zeilwedstrijden al meer zagen.

Bij de start, onder spinnaker, gingen twee boten te vroeg over de lijn. Door terug te keren en alsnog juist te starten begonnen ze de wedstrijd met een achterstand maar voorkwamen een extra straf.

Door een paar forse windshiften had de baan niet alle geplande kruisrakken. In het totaal waren daardoor de boten met een spinnaker en goede spinnaker voering in het voordeel. Maar in de uitslag bleek toch weer het oude gezegde: ‘’ een goede stuurman vaart met elke wind” (goed).

Goofies Race

In het voorlopige tussenklassement na de één na laatste wedstrijd worden de contouren van de eind resultaten in de verschillende klassen duidelijk.

Bij de ongemeten boten kleiner dan 10 meter kan Wim Clinkspoor met ZIGZAG 2, een echte “racebak”, de overwinning praktisch niet meer ontgaan.

Het zelfde geld voor R. Vercammen met de ANDIAMO in de ongemeten groter dan 10 meter.

Bij de ORC 1 hebben, op basis van een voorlopige meetbrief, de BATTELEUR van Marco de Bat en de FALCO van Luc Aertsen gelijke punten. Doordat hij meer 1e plaatsen heeft staat Marco de Bat nu boven aan in het klassement. Om voor de overwinning in aanmerking te komen moeten de schippers nog wel in het bezit komen van een geldige ORC meetbrief. Maar daar hebben ze nog bijna een hele maand de tijd voor.

Bij IRC 1 staat de BATELEUR ook op de eerste plaats. Schipper de Bat is in die klasse praktisch niet van die plaats te verdringen.

Bij de ORC 2-4 zijn de kaarten ook geschut. Erikjan de Ridder staat in die klasse met de VINDIO op een niet te kloppen eerste plaats. .
Johan Bol met de ABOEN is in de IRC 2 klasse niet meer te kloppen

De uitslagen van 1 maart
In IRC 1 won Eric van Campenhout uit Linkebeek (B) met de AZAWAKH voor Frans de Vries-Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en voor Luc Aertsen uit Stabroek(B) die met de FALCO derde werd.

ORC 1
Ook IRC 1 ging de overwinning naar Luc Aertsen uit Stabroek(B) met de FALCO voor Frans de Vries-Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Jaap Gelling uit Delft die met de BARCAROLLE 2 derde werd.

ORC 2 t/m 4
In ORC.2-4 won Erik de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Evert van de Zande uit Zierikzee met de ANNE MAZURKA en Johan Bol uit Kruiningen die met de ABOEN derde werd.

In IRC 2 won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Wim Vandesande uit Geel (B) met de SHAMROCK en Christof Declerck uit Edegem (B) die met de JEDI derde werd.

Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor R. Vercammen uit Schoten (B) met de ANDIAMO voor Eric van de Broek uit Aartselaar (B) met de WILD THING en Mark van Driel uit Rhoon die met de FAMOUS GULL 2 derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging hier naar Christian Dost uit Verviers (B) met de MATCHBOX voor Marloes Swinkels uit Goes met de JILLZ en Marcel Minten uit Hever (B) die met de Windhapper derde werd.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: