Simeon Tienpont ingekocht door Italiaans America's Cup Team

Simeon TienpontDe Nederlandse topzeiler Simeon Tienpont verruilt het winnende Oracle Team USA voor het Italiaanse team Luna Rossa na een miljoenen transfer (bron nos.nl). Hij ziet daardoor ook af van de volgende Volvo Ocean Race. Luna Rossa betrekt de zeiler namelijk vanaf het eerste uur bij de ontwerpfase.

Het aanbod van Luna Rossa was dermate goed dat het voor Tienpont niet te versmaden was. De keuze was snel gemaakt. Het stilzwijgen dat meestal gepaard gaat met miljoenentransacties voor zeilers wordt hiermee doorbroken. Het lijkt erop dat de zeilsport de voetbalsport achterna gaat.

Toenemende populariteit
Eén en ander zal wel te maken hebben met het immense succes van de vorige America’s cup. De schitterende visualisatie en het ongelooflijke scenario zorgden ervoor dat de race toegankelijker werd voor het grote publiek. Ondanks een 8-1 achterstand, wist de VS de Cup toch nog binnen te slepen door acht races op rij winnend af te sluiten. De cup werd wereldwijd druk bekeken. Zelfs de VRT, nu niet meteen bekendstaand om zijn affiniteit met de zeilsport, besteedde toen prime time een hoop aandacht aan de America’s Cup Thriller. Deze toenemende populariteit is natuurlijk een goede zaak voor de zeilsport. America's Cup in De zevende dag (VRT uitzending): http://youtu.be/syArbtJqPnI

Eerst de Louis Vuitton Cup winnen
Tienpont zal nu zijn vorige werkgever (team USA) mogen uitdagen. Eerst zal natuurlijk de Louis Vuitton Cup gewonnen moeten worden. De Louis Vuitton Cup is het kwalificatietoernooi voor de America’s Cup. Het zal een hele uitdaging worden om de Cup nu via een andere route te bemachtigen

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: