Gunboat G4 – Foiling Coastal Cruiser-Racer

Gunboat G4Zie hier de bijgewerkte ontwerptekeningen van de Gunboat G4. Dit is veruit het meest ambitieuze project in de multihull wereld. Ontwerper Peter Johnstone legt de lat hoog met deze 40 voet lange foiling coastal cruiser-racer. Doelstelling is om elke maxi, superjacht of top notch race-zeiljacht in het vizier het nakijken te geven. Enkel de AC72, Orma 60 of MOD70 zouden nog competitie mogen zijn en dat voor een fractie van hun kostprijs. De St Maarten Heineken regatta gaat in ieder geval heel interessant worden mocht dit project van de grond komen. Ook in het oog te houden zijn de Tony Grainger Trimarans, zijn OshunPro en Rocket ontwerpen zien er ook veelbelovende supersonische laagvliegers uit. Rocket 25Rocket 25 Ben benieuwd of al deze creaties binnen het Algemeen Stuurbrevet kunnen geschipperd worden. Voor een Ulm of watervliegtuig heb je tenslotte ook een vliegbrevet en medische keuring nodig. www.gunboat.com www.tonygrainger.com www.rocketfactorytrimarans.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: