Volvo IT voor de vierde keer aan boord van Volvo Ocean Race

Volvo ITVolvo IT wordt tijdens de 2014-15 editie voor de vierde maal op rij de officiële IT leverancier van de Volvo Ocean Race. De Volvo Ocean Race 2014-15 biedt voor Volvo IT een unieke kans om een informatie technologie platform van wereldformaat te leveren, waarmee fans de boten over het 38.739 mijl lange parcours kunnen volgen.

De uitgebreide dienstverlening bestaat uit tientallen vitale functies, waaronder de 'inter-site' connectiviteit tussen de tien locaties van de tussenstops. Maar ook een zeer complete infrastructuur, hoogwaardige Wi-Fi netwerken, overcomplete mobiele data centra, levering van Race Village content, samenwerkingsmiddelen en multimedia zoals videoconferentie faciliteiten en LED-schermen voor in het mediacentrum en de racekantoren. 'Het is geweldig om terug aan boord te zijn de Volvo Ocean Race', zei Olle Högblom, Head of Volvo IT.

'We zien ernaar uit om bij te dragen aan een succesvolle 2014-15 editie, ondersteund door onze IT-systemen en infrastructuur. Net als de op het hoogste niveau getrainde professionals op de boten, zijn ook wij enthousiast over de uitdagingen die de race ons biedt", voegt hij eraan toe.

'We zijn blij om weer met Volvo IT te werken. De Race is uiterst veeleisend vanuit technisch oogpunt. Het is van cruciaal belang om met een team te werken dat ervaring heeft met de uitdagingen en dat wij bovendien volledig kunnen vertrouwen", aldus Volvo Ocean Race Technology Director, Jordi Neves.

De Volvo Ocean Race 2014-15 gaat in oktober 2014 in Alicante (Spanje) van start en eindigt in juni 2015 in Göteborg, Zweden.

Tekst: Diana Bogaards

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: