Nederland dingt weer naar de ISAF Worlds (video)

ISAF Worlds 2018Den Haag wil de ISAF Worlds 2018 organiseren. Om die reden heeft het Watersportverbond, de gemeente Den Haag en TIG Sports op 26 maart een BID ingeleverd voor de organisatie van het wereldkampioenschap zeilen. Op het ogenblik van dit schrijven is Karsten Kleijn, wethouder van Den Haag, onderweg naar het ISAF-hoofdkwartier in Southampton (GBR) om bij de internationale zeilbond het officiële BID in te dienen. Dit is al de tweede keer dat Nederland een poging doet.

Drie jaar geleden heeft Den Haag ook al een bid ingediend bij het ISAF om het dit jaar te mogen organiseren. Die eer ging echter naar het Spaanse Santander waar later dit jaar de wereldkampioenschappen zeilen worden gehouden.

Over de ISAF Worlds
De ISAF World Sailing Championships zijn door de International Sailing Federation (ISAF) georganiseerde wereldkampioenschappen in alle olympische zeilklassen. ISAF Worlds vinden om de vier jaar plaats, altijd in het jaar voorafgaand aan de Olympische Zomerspelen. De eerste wereldkampioenschappen vonden in 2003 plaats in Cádiz, Spanje.

De wereldkampioenschappen zijn tegelijkertijd de belangrijkste kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Zomerspelen in het daaropvolgende jaar. Van alle quotaplaatsen wordt 75 procent tijdens deze wedstrijden gegeven. Daarnaast wilde de ISAF door middel van de invoering van een gemeenschappelijk wereldkampioenschap in de olympische klassen betere marketing mogelijkheden en een hogere media interesse bereiken.

Onafhankelijk van de gemeenschappelijke wereldkampioenschappen organiseert de ISAF ook wereldkampioenschappen per zeilklasse.

www.sailing.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: