Nacra 17 ambassadeurs Delta Lloyd Regatta klaar voor World Cup Palma

Flying ArubiesHet Nacra 17 duo Nicole van der Velden en Thijs Visser, klasse ambassadeurs voor de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, is klaar voor de 45ste Sofia Cup! De Flying Arubies, zoals ze zichzelf noemen, verschijnen als eerste en enige Arubaans Team aan de start van de ISAF Sailing World Cup van 29 maart t/m 5 april 2014 op Palma de Mallorca. Veel wedstrijdervaring opdoen, veel uren maken en Aruba kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio in 2016, dat zijn hun belangrijkste doelen voor die zeilseizoen.

Voorbereiden op een record editie van de Princesa Sofia Cup op Palma
De 45ste Princesa Sofia Cup belooft een record editie te worden met in totaal bijna 1200 zeilers en meer dan 70 inschrijvingen voor de Nacra 17 klasse. Van der Velden en Visser trainen al sinds begin maart op Palma. Van der Velden: “We zijn zo’n 3 a 5 uur per dag op het water en zijn fysiek ook elke dag bezig. We hebben hier een aantal andere teams waar we mee kunnen sparren en verder worden er vaak wedstrijden georganiseerd waar bijna alle Nacra’s die er zijn aan meedoen.”

Van der Velden: “We gaan uit van onze eigen prestaties”
Het kersverse Nacra 17 duo kijkt uit naar de Princesa Sofia Cup. Met een enorm groot deelnemersveld wordt onder andere de start een grote uitdaging voor een team met nog weinig uren samen in de boot. Ze geven dan ook aan niet naar de concurrentie te kijken maar uit te gaan van hun eigen prestaties. Van der Velden: “Wij gaan niet uit van de prestaties van anderen maar van die van ons zelf. We weten dat, als we hard trainen en ons best doen, we goed kunnen presteren. We zeilen nog maar net met elkaar en hebben nog weinig uren samen gemaakt. In zo’n groot deelnemersveld is het interessant om te zien waar we staan ten opzichte van de rest.”

Nacra 17 ambassadeurs Delta Lloyd Regatta in Medemblik
Van der Velden en Visser zijn geen nieuwkomers in de scene maar zeilen wel pas sinds december 2013 samen voor Aruba. Nicole van der Velden en Thijs Visser zijn door de organisatie van de Delta Lloyd Regatta gevraagd, om ambassadeurs te worden voor de Nacra 17 klasse. Beide zeilers zijn zeer vereerd met het ambassadeurschap van deze, nog vrij nieuwe olympische klasse, en doen er alles aan doen om zoveel mogelijk Nacra 17 teams enthousiast te maken voor de Delta Lloyd Regatta in Medemblik van 20 t/m 24 mei 2014.

Grote stappen gemaakt sinds de ISAF World Cup in Miami
De ISAF World Cup in Miami was het eerst grote evenement waar Van de Velden en Visser samen aan de start verschenen. Met slechts tien dagen samen in de boot voor de start van de World Cup viel er een hoop te leren. Thijs Visser over hun deelname in Miami: “We hebben goed elkaars sterke en zwakke punten kunnen zien en weten waar we nu aan moeten werken. De afgelopen periode hebben we onder andere veel getraind in lichtweer omstandigheden en hier grote stappen in gemaakt.”

Kwalificatie voor Rio
Tijdens het ISAF WK in Santander van 8 t/m 21 september 2014 kunnen teams en zeilers het land waar ze voor zeilen, kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Van der Velden: “Ons doel is om dit jaar tijdens het WK top tien landen te halen en ons zo dus te kwalificeren voor Rio. Aangezien wij zo goed als zeker het enige team zijn wat voor Aruba vaart kwalificeren we dan ook meteen onszelf”.

Tekst: Hester Ozinga
Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: