Russen winnen derde stage Team Heiner Spring Match Race

Team Heiner Spring Match Race Afgelopen weekend werd 'stage 3' in de Spring Match Race serie van Team Heiner gevaren. Acht teams meldden zich in Lelystad voor een heel weekend match racing wedstrijden, waar onder vijf buitenlandse teams en drie Nederlandse teams. Het was een zonovergoten weekend met vooral op zaterdag fantastische match racing condities.

Veel winddraaiingen
Op zaterdag stond er 10 tot 12 knopen wind uit het oosten met veel winddraaiingen, die het de teams af en toe best lastig maakten. Desondanks werd het flink gevulde wedstrijdschema strak gevolgd. Na een complete Round Robin met 11 flight en 25 matches stonden aan het eind van de eerste dag de teams van Mark Lees en Thomas Mallindine gedeeld bovenaan.

Op zondag stond er wat minder wind, gemiddeld 5 tot 7 knopen. Halverwege de ochtend viel de wind nog wat verder weg, waardoor het de teams met name in de pre starts niet lukte om de boten op snelheid te brengen. De wedstrijdleiders besloten daarom om de wedstrijden even stil te leggen. Na ruim een half uur konden de wedstrijden weer worden hervat. Door de mindere wind kon niet de gehele tweede Round Robin worden afgemaakt. Het schema werd iets aangepast, zodat de finale en petit finale wel konden worden gevaren.

'Best of three'
In beide finales ging het er om welk team als eerste twee punten had behaald. De petit finale om de plaatsen 3 en 4 ging tussen het team van Mark Lees (die na dag 1 nog aan de leiding ging) en het team van Persijn Brongers. Na een spannende confrontatie won het team van Mark Lees met 2-0. In de 'grote' finale namen de teams van Vladimir Lipavsky en Thomas Mallindine het tegen elkaar op. De teams maakten het spannend tot zelfs na de finish, want precies op de finishlijn werd er nog een protestvlag gehesen. Het Russische team van Vladimir Lipavsky schreef uiteindelijk de overwinning van de derde stage van de Spring Match Race op haar naam.

Team Vladimir LipavskyTeam Vladimir Lipavsky

De einduitslag:
1. Team Vladimir Lipavsky (RUS)
2. Team Thomas Mallindine (ENG)
3. Team Mark Lees (ENG)
4. Team Brongers met schipper Persijn Brongers (NED)
5. Team Flying Cloggies met schipper Jeroen den Boer (NED)
6. Team Gert van der Heijden (NED)
7. Team Sine Metu met schipper Peter Bayly (IRL)
8. Team Hartwig Match Team met schipper Jens Hartwig (DUI)

Al met al was het weer een zeer geslaagd match racing weekend. Onze complimenten voor de wedstrijdleiders die zorgden voor de strakke operatie op het water. Ook de umpires zijn wij dankbaar voor hun inzet, voor het waarborgen van de eerlijke competitie, voor het naleven van de regels en voor de snelle besluiten die zij op het water namen. Wij kijken alweer uit naar de vierde 'stage' die op zondag 13 april aanstaande zal worden gevaren. De Team Heiner Spring Match Race is de voorloper van het Batavia Stad NK Match Racing, het Open Nederlands Kampioenschap, welke gehouden wordt op 9, 10 en 11 mei 2014.

Tekst: Helga Oosterkamp

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: