Team Valk Welding pakt hoofdprijs tijdens Westeinder Snowball Match Racing Series

Team Valk WeldingZondag 30 maart vond op de Westeinder in Aalsmeer de finale van de Snowball Match Racing Series plaats. Op deze prachtige dag streden 6 team om de fel begeerde Snowball wisseltrofee. De winnaars van de voorrondes die vanaf januari plaats vonden plus een team waaraan de organisatie en wildcard had toegekend waren voor dit ISAF grade 5 event uitgenodigd.

Prachtig weer, maar voor de zeilers viel de windsnelheid wat tegen. Gedurende de hele dag stond er rond de 4 tot 5 knopen wind. Met een enkele uitschieter naar 7 knopen en periodes met slechts 3 knopen. Maar toch konden alle 15 races van de round robin in de blu26 worden gezeild. Het comité heeft heel veel keren de startlijn en de boeien moeten verplaatsen. Daarna werd de wedstrijdbaan verplaatst richting het Westeinder Paviljoen om het voor de toegestroomde toeschouwers aantrekkelijker te maken.

Klaartje Zuiderbaan gaf deskundig commentaar bij de finale die super spannend was. De twee teams waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk werd het toch een 2-0 overwinning voor Team Valk Welding met Sander Chu als schipper. Team Thijs Smit van DMTRA werd verslagen.

1. Team Valk Welding (Sander Chu)
2. Team Thijs Smit ( DMTRA Rotterdam)
3. Team Marc de Haas (WV Aalsmeer)

De prijsuitreiking werd door wethouder Rik Rolleman verricht, nadat de vrijwilligers uitvoerig waren bedankt. Het team van Valk Welding kreeg Snowball Match Racing Series wisseltrofee mee en voor de totale bemanning een echte Aasmeerse plant, een SNOWBALL. Volgende winter zal de trofee verdedigd moeten worden.

De organisatie van dit evenement, Westeinder Zeilwedstrijden, organiseert al bijna 70 jaar zeilwedstrijden. Maar daarnaast is er ook een clinic voor de jeugd in de blu26 georganiseerd waarbij 20 kinderen kennis hebben gemaakt met het matchracen. Komende weken zullen voor de Draken, Solings en 5.5 meter wedstrijden georganiseerd worden.

Tekst: Alexandra Verbeek

www.westeinderzeilwedstrijden.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: