Triple P en Lucifer winnen overall IJspegel Trophy

Triple POp zaterdag 29 en zondag 30 maart werden in de finale van de IJspegelTrophy winterserie de laatste 5 wedstrijden tijdens mooi lenteweer op de Noordzee gevaren. Vooral in Groep 2 was de strijd spannend, in de laatste wedstrijden vochten de AddiXion, de Figaro en de Lucifer voor de punten.

Met drie eerste plaatsten won Figaro van Jurriaan Tuynman de AtoomCup, de prijs voor de meeste eerste plaatsen van het AtoomCup weekend.

De Lucifer van Tessa de Bruin en Ilya van Marle werd overall winnaar van de IJspegel serie en kreeg de Trophy in handen. Titelverdediger AddiXion werd tweede overall, en Figaro derde.

Lucifer

In Groep 1 had de Triple P van Fezi Khaleghi al zoveel punten verzameld dat hij nauwelijks de titel kon ontlopen, met 3 maal een eerste plaat en 2 maal een derde plaatss prolongeerde hij zijn titel van vorig jaar. De strij om de tweede plaats werd er niet minder heftig door, de Redan en de Griel lagen steeds dicht bij elkaar, maar de Griel wist uiteindelijk door meer consistent te varen de tweede plaats zeker te stellen.

De Dual Handed IJspegel Trophy ging naar de So What van Chris Schram met de Elixir nipt als tweede.

Winnaar in de ongemeten klasse, die tijdens de AtoomCup meevoeren werd de Gast-Vrij, de Off-Course eindigde tweede met een gelijk aantal punten.

Alles bij elkaar een mooie afsluiting van de IJspegelserie waarbij we dit seizoen 23 wedstrijden gezeild hebben.

Tekst: Frank de Bruin

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: