Zeilboot de Valk viert haar 75-jarig bestaan

Zeilboot ValkDe Valk, een indertijd revolutionaire zeilboot waarvan de bouw in 1939 startte in de keukenfabrieken van Bruynzeel, is nog steeds een van de meest herkenbare zeilboten op de Nederlandse wateren. Er zijn anno 2014 ruim 800 houten Valken gebouwd, waarvan er vele honderden nog rondvaren. De polyester variant is een van de populairste zeilschool- en verhuurboten; wie heeft er nu niet ooit in een Valk gezeild?

Naast een ideale zeilboot om te toeren, is de Valk nog steeds een goed wedstrijdschip. Tegen de trend van afnemende wedstrijdvelden, komt een actieve en diverse groep wedstrijdzeilers veelal met rond de 20 boten aan de start (op de Sneekweek en het NK vaak het dubbele). Om de instroom te bevorderen stelt de klasse-organisatie een Valk ter beschikking aan een jong team, om een jaar aan het een wedstrijdzeilen in deze klasse te proeven. Dit ‘Talentenjacht’ zal ook op de Hiswa te zien zijn.

Valk lustrummagazine
Op zaterdag 8 maart wordt op botenshow de Hiswa te Amsterdam om 16:00 uur, op de stand van de Valk, een bijzondere lustrumuitgave van de Valkenklasse gepresenteerd aan portefeuillehouder wedstrijdsport van het Koninklijk Nederlands WatersportVerbond, Rob Franken. Dit keer geen ‘terugkijkboek’ in harde kaft, maar een fris magazine waar het zeilplezier van af spat.

Het ‘glossy’ lustrummagazine bevat een mix van jong en oud, van toen en nu en van toeren en wedstrijdzeilen. Met prachtige foto’s en een professionele opmaak zal dit menig zeiler aanspreken.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: