Marit Bouwmeester leidt Sofia Cup in voorondes

Marit BouwmeesterDe Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester gaat na vier races aan de leiding in de olympische Laser radial klasse tijdens de Trofeo Sofia. Windsurfster Lilian de Geus staat derde. In vijf van de zes disciplines waarin zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg meedoen tijdens deze wereldbekerwedstrijden, bezetten Nederlandse zeilers een top tien positie.

Twee van de zes dagen gehad
Het evenement bevindt zich nog in de voorrondes, na twee van de zes dagen zeilen die op de planning staan. Zaterdag aanstaande worden de medailles na de medal race met de beste tien van het klassement uitgedeeld.

Laser radial: Marit Bouwmeester had zin om te racen
Bouwmeester wilde graag weten waar ze staat na een winter trainen met coach Jaap Zielhuis. Dat is in elk geval duidelijk nu. Wat er ook gebeurt, de zilveren medaille winnaar bevestigt dat ze nog steeds bij de wereldtop hoort in een veld van 96 deelnemers.

470 dames: Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens in top tien
Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens, een van de twee 470 dames teams uit de Delta Lloyd kernploeg, staan op een achtste plaats van de 47 deelnemers. Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen staan 15de na vier races.

Michelle Broekhuizen en Marieke JongensMichelle Broekhuizen en Marieke Jongens

RS:X dames: Lilian de Geus begint sterk
Windsurfster Lilian de Geus staat op een derde plaats van de 54 deelnemers in de RS:X klasse. De Geus maakte eind 2013 de overstap naar de Delta Lloyd Kernploeg en laat zien dat die uitverkiezing terecht is. De Geus werkt voor het eerst met coach en windsurflegende Bruce Kendall (NZL) in een programma op weg naar Rio, dat opgezet is door Jacco Koops.

Nacra17: Renee Groeneveld en Steven Krol 18de
In de gemengde catamaran klasse staan Groeneveld en Krol op een 18de plaats in een veld van 73 teams. Twee Franse teams gaan aan de leiding. Zoals verwacht is de internationale concurrentie in deze spectaculaire nieuwe klasse behoorlijk toegenomen afgelopen winter. Leider van het klassement, stuurman Frank Cammas is een levende catamaran legende in zijn thuisland Frankrijk.

Steven Krol heeft de positie overgenomen van Karel Begemann, die nu de reserverol vervult in het team van vijf zeilers. Het andere team van Mandy Mulder en Coen de Koning komt niet in actie tijdens de Sofia Cup.

49-er FX (female extreme) Bekkering en Duetz ook negende
In deze nieuwe extreme high performance klasse zeilen Annemiek Bekkering en Annette Duetz samen en zij staan na vijf races op een negende plaats. De twee andere leden van de FX Delta Lloyd Kernploeg, Nina Keijzer en Claire Blom staan dit evenement aan de kant. Keijzer is ziek en Blom herstelt van een blessure.

Laser mannen: Nicholas Heiner ook in top tien
In het sterk bezette veld met Laser mannen staat Delta Lloyd Kernploeg zeiler Nicholas Heiner op een negende plaats van de 144 deelnemers. Het veld wordt na vier races aangevoerd door meervoudig olympisch kampioen Robert Scheidt(BRA).

www.trofeoprincesasofia.org

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: